Αρχική Special Topics - 2 Gerolymatos International: Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας στη Ραφήνα

Gerolymatos International: Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας στη Ραφήνα

Για τη Gerolymatos International, η θάλασσα αποτελεί πυρήνα των εργασιών της, καθώς το θαλασσινό νερό αποτελεί την πρώτη ύλη για ένα από τα προϊόντα που παράγει.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
gerolymatos international
Oμάδα εθελοντών εργαζομένων της Gerolymatos International
Διαφήμιση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών που εορτάζεται στις 8 Ιουνίου, η Gerolymatos International πραγματοποίησε τον 2ο εθελοντικό καθαρισμό παραλίας στο Μπλέ Λιμανάκι Ραφήνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας και τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας.

Ομάδα εθελοντών εργαζομένων της εταιρείας συμμετείχε την Κυριακή 5 Ιουνίου στον καθαρισμό περισυλλέγοντας πλαστικά απορρίμματα και προλαμβάνοντας τα να μην εισέλθουν στην θαλάσσια περιοχή.

Για τη Gerolymatos International, η θάλασσα αποτελεί πυρήνα των εργασιών της, καθώς το θαλασσινό νερό αποτελεί την πρώτη ύλη για ένα από τα προϊόντα που παράγει και εξάγει σε 40 διεθνείς αγορές – το 100% φυσικό αποσυμφορητικό μύτης, Sinomarin®. 

gerolymatos international
Σ. Πάντζας Aντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Παιδείας Δήμου Ραφήνας, Σ. Αραπκιλής Αντιδήμαρχος διαχείρισης καθημερινότητας Δήμου Ραφήνας, Σ. Τουρλίδας, Σ. Τρικαλινού, Λ. Χριστόπουλος Gerolymatos International.

Στο πλαίσιο στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης και πράσινης υγείας, η Gerolymatos International υιοθετεί πρακτικές συνεργασίας και υποστήριξης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Ενθαρρύνει τον εθελοντισμό, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να διαμορφώσει ένα κώδικα συμπεριφοράς σε θέματα που αφορούν την ποιότητα του περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών (World Ocean Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου. Θεσμοθετήθηκε το 1992, κατά τη διάρκεια της Συνόδου για την Γη στο Ρίο Ντε Ζανέιρο, όπου 150 ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο υπέγραψαν τη Συνθήκη για την Βιοποικιλότητα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εξαφάνιση σπανίων ειδών από το ζωικό και φυτικό βασίλειο. Από το 2009,ο εορτασμός της ημέρας τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Η θαλάσσια ζωή και η βιοποικιλότητα στους ωκεανούς απειλούνται στις μέρες μας από την υπεραλίευση, τη μόλυνση και πρόσφατα από το φαινόμενο του θερμοκηπίου. 

 

 

Διαφήμιση