Αρχική Καταστροφές Επεκτείνεται η πυρκαγιά στην Εύβοια- Έκλεισε ο Περιφερειακός Αλιβερίου

Επεκτείνεται η πυρκαγιά στην Εύβοια- Έκλεισε ο Περιφερειακός Αλιβερίου

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥΡΝΑΡΙ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Επεκτείνεται η μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Αλιβέρι της Εύβοιας σήμερα πριν τις 13:30 μεσημέρι. Μάλιστα κρίθηκε αναγκαίο να κλείσει ο Περιφερειακός δρόμος Αλιβερίου .

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπαράκος και ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς που βρίσκονται στο σημείο δήλωσαν στο evima.gr, πως η φωτιά πέρασε στο Μεσονήσι και κατευθύνεται προς τον Κάμπο Αλιβερίου όπου υπάρχουν σπίτια, ενώ ανέφεραν πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί  άνεμοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 9 οχήματα της Πυροσβεστικής, 2 πεζοπόρα τμήματα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Προς το παρόν δεν απειλούνται οικισμοί.

Η φωτιά ξεκίνησε στον περιφερειακό δρόμο του Αλιβερίου, λίγο πριν τις 13:30. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έκαναν πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στη Νότια Εύβοια.

 

Διαφήμιση