Αρχική Special Topics - 2 EDPR και ΕΛΕΤΑΕΝ γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας

EDPR και ΕΛΕΤΑΕΝ γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας

Σύνταξη: ecozen.gr

0
edpr Global Wind Day
Διαφήμιση

Η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, από κοινού με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ, διοργάνωσαν μια open day εκδήλωση  στο Αιολικό Πάρκο Λιβάδι, στη Μαλεσίνα, θέλοντας να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Ιουνίου.

Περισσότερα από 60 παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους, συμμετείχαν στην εν λόγω εκδήλωση που στόχο είχε την ενημέρωση σχετικά με την αιολική ενέργεια, τη λειτουργία των αιολικών πάρκων και τα οφέλη της συγκεκριμένης ανανεώσιμης πηγής ενέργειας.

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς και φοιτητές από το ΕΜΠ συμμετείχαν επίσης στην εκδήλωση. Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για την αιολική βιομηχανία, από τους μηχανικούς της EDPR, και να δουν πώς λειτουργεί μια ανεμογεννήτρια.

Δημιουργικές δραστηριότητες 

Πραγματοποιήθηκαν επίσης δημιουργικές και διαδραστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον άνεμο, όπως κατασκευή χάρτινων ανεμόμυλων, πέταγμα χαρταετού και παιχνίδια με αλεξίπτωτο.

EDPR1

Η επιμόρφωση των παιδιών γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα είναι θεμελιώδους σημασίας τόσο για την EDPR, η οποία διοργανώνει σε ετήσια βάση αντίστοιχες δραστηριότητες στις αγορές όπου δραστηριοποιείται, όσο και για την ΕΛΕΤΑΕΝ.

Μάλιστα, η ΕΛΕΤΑΕΝ επανέκδωσε πρόσφατα, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αιολικής Ενέργειας Κύπρου το ενημερωτικό έντυπο “Μαθαίνω για την Αιολική Ενέργεια” που απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 7-11 ετών. Αντίτυπα του εντύπου αυτού διανεμήθηκαν στα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Ο Damian Rodríguez Prado, Γενικός Διευθυντής της EDPR Greece, δήλωσε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την EDPR. Επωφελούμαστε της ευκαιρίας αυτής για να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τη σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα οφέλη τους για το περιβάλλον, τη βιωσιμότητα και την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης.

Φέτος, είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με την ΕΛΕΤΑΕΝ για να μεταδώσουμε στα παιδιά της Μαλεσίνας, καθώς και στο σύνολο των συμμετεχόντων, ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την αιολική βιομηχανία μέσα από ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο.

Αιολική ενέργεια

Αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες ενισχύουν την ισχυρή δέσμευση της EDPR να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται, στην προκειμένη περίπτωση μέσω της εκπαίδευσης, της δημιουργικότητας και της διασκέδασης.»

Ο Παναγιώτης Λαδακάκος, Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, σημείωσε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία ώστε να έρθουν σε επαφή τα παιδιά, που αντιπροσωπεύουν το μέλλον, με το μέλλον της παραγωγής ενέργειας που είναι οι ΑΠΕ.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τους δίνουμε τέτοιες ευκαιρίες, να δουν από κοντά την σύγχρονη εικόνα ενός αιολικού πάρκου και να γνωρίσουν τα οφέλη της αιολικής ενέργειας στην κοινωνία, στο περιβάλλον και την οικονομία. Στην ΕΛΕΤΑΕΝ θεωρούμε σημαντικό να κάνουμε δράσεις αφιερωμένες στα παιδιά και τους νέους και χαιρόμαστε πολύ για την εκδήλωση που διοργανώσαμε με την EDPR στο αιολικό της πάρκο.»

Σχετικά με την EDP Renewables (EDPR) 

Η EDP Renewables (Euronext: EDPR) είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως με παρουσία σε 26 αγορές, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Περιοχή Ασίας Ειρηνικού. Με έδρα τη Μαδρίτη και κύρια περιφερειακά γραφεία στο Χιούστον, το Σάο Πάολο και τη Σιγκαπούρη.

Η EDPR διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο ανάπτυξης με περιουσιακά στοιχεία πρώτης κατηγορίας και μια επιχειρησιακή ικανότητα που κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτά περιλαμβάνουν χερσαία αιολικά έργα, ηλιακή ενέργεια σε κλίμακα κοινής ωφέλειας και διανεμημένη ηλιακή ενέργεια, υπεράκτια αιολική ενέργεια (μέσω της κοινοπραξίας 50/50 – OW) και τεχνολογίες συμπληρωματικές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως μπαταρίες και το υδρογόνο.

 

Οι επικεντρωμένες στον εργαζόμενο πολιτικές της EDPR είχαν ως αποτέλεσμα την αναγνώρισή της ως Top Workplace 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες, Top Employer 2022 στην Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Πορτογαλία και Πολωνία) και στη Βραζιλία, καθώς και την ένταξή της στον δείκτη Bloomberg Gender-Equality Index.

EDPR

Η EDPR αποτελεί τμήμα της EDP (Euronext: EDP), ηγέτη στην ενεργειακή μετάβαση με έμφαση στην απεξάρτηση από τον άνθρακα. Εκτός από την ισχυρή παρουσία της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (με την EDPR και τις υδροηλεκτρικές δραστηριότητες), η EDP έχει μια ολοκληρωμένη παρουσία σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Βραζιλία, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, των πελατειακών λύσεων και της διαχείρισης ενέργειας.

Σχετικά με την ΕΛΕΤΑΕΝ

Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ, απαρτίζεται από τους φορείς, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας του αιολικού κλάδου και λειτουργεί ως ο εθνικός εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ένωσης αιολικής ενέργειας WindEurope στην Ελλάδα.

ΕΛΕΤΑΕΝ

Έχει ως βασικό στόχο την προώθηση της Αιολικής Ενέργειας μέσω τεκμηριωμένων δεδομένων και επιστημονικών αναλύσεων, αποτελώντας έτσι, τη φωνή της Αιολικής Ενέργειας, εκφράζοντας τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της και ενημερώνοντας παράλληλα το κοινό για τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης και έρευνας στον τομέα της Αιολικής Ενέργειας.

 

Διαφήμιση