Αρχική Τεχνολογία Drones στην υπηρεσία παράδοσης παραγγελιών της Amazon

Drones στην υπηρεσία παράδοσης παραγγελιών της Amazon

Σύνταξη: ecozen.gr

0
drone amazon
Διαφήμιση

Παράδοση παραγγελιών με drones ξεκίνησε η Amazon σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε περιοχή της Καλιφόρνια.

Πριν 10 χρόνια ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος είχε οραματιστεί αυτή την παροχή υπηρεσίας στους πελάτες του εμπορικού κολοσσού και σήμερα γίνεται πραγματικότητα.

Παρά τις μεγάλες επενδύσεις που έγιναν σε αυτόν τον τομέα χρειάστηκαν αρκετά χρόνια μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο drone για τις μεταφορές των προϊόντων που πουλά η Amazon ή καλύτερα εκείνων που μπορεί να μεταφέρει ένα μικρού μεγέθους drone.

Η Amazon ξεκινά σε πιλοτικό στάδιο την παράδοση παραγγελιών με αυτό το drone στην κωμόπολη Λόκφορντ που βρίσκεται 50 χλμ. νοτιοανατολικά του Σακραμέντο στην Καλιφόρνια.

Η υπηρεσία ονομάζεται Prime-Air   και αφορά την μεταφορά παραγγελιών της Amazon με drones. Ο πελάτης που θα επιλέξει αυτή την υπηρεσία θα μπορεί να παρακολουθεί στον υπολογιστή ή το κινητό του τηλέφωνο την πορεία του drone για να ξέρει την ακριβή ώρα παράδοσης.

Όταν το drone φτάσει στο σημείο παράδοσης θα στέκεται στον αέρα σε κοντινή απόσταση από το έδαφος και θα αφήνει το προϊόν που μεταφέρει απαλά στο έδαφος χρησιμοποιώντας ένα μηχανισμό με σκοινί.

Στις δοκιμαστικές πτήσεις που θα γίνουν το προσεχές χρονικό διάστημα οι τεχνικοί της Prime-Air θα παρακολουθούν τις πτήσεις του drone και θα καταγράφουν όλα τα δεδομένα μεταφοράς και παράδοσης των προϊόντων για να διαπιστώνουν τυχόν προβλήματα ή κενά στην όλη διαδικασία ώστε να κάνουν τις απαραίτητες βελτιώσεις.

Μετά από περίπου 25 drones που δοκιμάστηκαν τα τελευταία χρόνια από την Amazon για την μεταφορά των προϊόντων της η εταιρεία κατέληξε σε ένα αυτόνομο όχημα με έξι έλικες και ένα περιμετρικό προστατευτικό σκελετό.

Διαφήμιση