Αρχική Ειδήσεις Δημοσιογράφος της Espresso χάνει το σπίτι της για κείμενο που δεν έγραψε

Δημοσιογράφος της Espresso χάνει το σπίτι της για κείμενο που δεν έγραψε

Σύνταξη: ecozen.gr

0
δικαστήριο
Διαφήμιση

Την δικαστική περιπέτειά της για ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα πριν από 13 χρόνια και το οποίο την έφτασε στο σημείο να κινδυνεύει να χάσει το πατρικό της σπίτι το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 6 Ιουλίου γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Facebook η δημοσιογράφος Γιούλη Σταρίδα.

Εξιστορώντας τι έχει συμβεί η δημοσιογράφος υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η δικαστική απόφαση που εκδόθηκε ερήμην της, έπειτα από μήνυση και αγωγή που υποβλήθηκε το 2009, αφορά σε κείμενο που δεν είχε γράψει η ίδια αλλά το όνομά της είχε μπει από λάθος του ατελιέ.

giouli starida

Η ανάρτηση της δημοσιογράφου:

«Σήμερα αποφάσισα να κάνω το τελευταίο μου post στο facebook για να σας ενημερώσω πως από την μια στιγμή στην άλλη μπορεί να καταστραφεί μια ολόκληρη οικογένεια και να βρεθεί στο δρόμο. Το 1996 όταν τελείωσα το σχολείο αποφάσισα να ακολουθήσω το όνειρό μου και να ασχοληθώ με αυτό που λαχταρούσε η ψυχή μου…. Την δημοσιογραφία.

Ο μακαρίτης ο πατέρας μου προσπάθησε να με αποτρέψει, αλλά μάταια. Σήμερα, λοιπόν σκέφτομαι πόσο δίκιο είχε τότε… Στις 6 Ιουλίου το πατρικό μου σπίτι στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, στο οποίο διαμένει η μητέρα μου, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέος 60.000 ευρώ, μετά από δικαστική απόφαση που εκδόθηκε ερήμην μου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου!

Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών, Αχιλλέας Ζήσης, είχε κάνει μήνυση και αγωγή το 2009 κατά της εφημερίδας Espresso και της εταιρείας ΝΕΠ, ιδιοκτησίας τότε του Πέτρου Κυριακίδη. Ο τελευταίος όπως γνωρίζεται είναι φυγόδικος και όλη η περιουσία της ΝΕΠ έχει δεσμευτεί και κατασχεθεί. Έτσι ο κ. Ζήσης στράφηκε κατά εμού και του τότε Διευθυντή Χρίστου Μουλίνου. Τα δικαστήρια έγιναν όλα ερήμην μας καθώς οι κλητεύσεις ρίχνονταν κάτω από την σφραγισμένη πόρτα του κτιρίου της ΝΕΠ στην Καλλιθέα. Χωρίς καν να έχω το δικαίωμα να υπερασπιστώ το εαυτό μου, δικάστηκα τελεσίδικα.

Ο κ. Μουλίνος δεν έχει τίποτα στο όνομά του, ο Πέτρος Κυριακίδης είναι φυγόδικος. Όσο για μένα; ο πατέρας μου πέθανε δουλεύοντας προσπαθώντας να μου φτιάξει ένα σπίτι για να είμαι εξασφαλισμένη. Αυτό λοιπόν το σπίτι βγαίνει στο σφυρί…

Πλέον είμαι η μοναδική εργαζόμενη σε αυτή την χώρα που αντί να πληρώνομαι για να δημιουργώ, χάνω και ότι είχα.

ΥΓ: Το συγκεκριμένο δημοσίευμα για το οποίο χάνω το σπίτι μου, δεν το είχα γράψει καν εγώ… Το ΄όνομά μου είχε μπει από λάθος του ατελιέ.

Καλή συνέχεια σε όλους! Κρατήστε τα παιδιά σας τώρα που δίνουν πανελλήνιες μακριά από την δημοσιογραφία».

σταριδα

Διαφήμιση