Αρχική Μεταφορές Δείτε το Stargazer: Θα σας μεταφέρει στην άλλη άκρη του κόσμου σε...

Δείτε το Stargazer: Θα σας μεταφέρει στην άλλη άκρη του κόσμου σε μία ώρα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
venus
Διαφήμιση

Η εταιρεία Venus Aerospace με έδρα το Τέξας έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο σχέδιο του υπερηχητικού διαστημικού αεροπλάνου της, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία θα ταξιδεύει με ταχύτητα 9 Mach.
Η Venus Aerospace έχει ένα εννοιολογικό σχέδιο για το υπερηχητικό διαστημικό αεροπλάνο της, γνωστό ως Stargazer.

Το υπερηχητικό αεροσκάφος θα απογειωθεί από ένα συμβατικό αεροδρόμιο και στη συνέχεια θα ανέβει στην άκρη του διαστήματος. Έχει σχεδιαστεί για να ταξιδεύει με ταχύτητα 9 Mach μεταφέροντας τους επιβάτες στην άλλη άκρη του κόσμου σε μία ώρα.

Το Stargazer βρίσκεται σε εξέλιξη από τότε που ιδρύθηκε η Venus Aerospace το 2020 από τη SarahSassieDuggleby και τον Dr. Andrew Duggleby.

«Το να βλέπουμε μια καλλιτεχνική απεικόνιση αυτού που χρειάστηκε τόσες ώρες για να δημιουργηθεί ήταν μια συγκινητική στιγμή για την ομάδα».


Αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία, αυτό είναι επιστημονικό γεγονός, δήλωσε ο Andrew Duggleby, σημειώνοντας ότι ο σχεδιασμός βρίσκεται στα σκαριά από την ίδρυση της εταιρείας. «Η απόδοση που βλέπετε χρειάστηκε πολλούς, πολλούς κύκλους για να επιτευχθεί».

Ο Duggleby σημείωσε ότι το Stargazer πρέπει να έχει τη δυνατότητα να απογειώνεται και να προσγειώνεται υποηχητικά σε συμβατικά αεροδρόμια και στη συνέχεια θα πετάξει υπερηχητικά. Το Stargazer, όπως είναι τώρα, έχει διαστάσεις 100 πόδια πλάτος και 150 πόδια μήκος και θα έχει βάρος απογείωσης 150.000 κιλά. Θα έχει επίσης χώρο για 12 επιβάτες.

Αφού το διαστημικό αεροπλάνο απογειωθεί από ένα συμβατικό αεροδρόμιο και φτάσει στα 170. 000 πόδια, το Stargazer θα ισορροπούσε και θα επιταχυνόταν στα 9 Mach, λέει η εταιρεία. Αποστάσεις που θα χρειαζόταν πολλές ώρες από ένα απλό αεροσκάφος με το Stargazer θα καλυφθούν σε περίπου μία ώρα.

Ο Duggleby δήλωσε ότι η ομάδα θέλει πραγματικά να διατηρήσει τα παράθυρα στο σχέδιο, επειδή η θέα σε μεγάλο υψόμετρο θα είναι τεράστια. “Πιστεύουμε ότι η υπάρχουσα τεχνολογία παραθύρων θα μας επιτρέψει να το κάνουμε αυτό, είπε.

Διαβάστε επίσης:  Το φεγγάρι του Αυγούστου - Άρθρο του Διονύση Σιμόπουλου

Μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Αρνήθηκε να πει τι είδους καύσιμα θα χρησιμοποιεί το διαστημικό αεροπλάνο, αλλά σημείωσε ότι το αεροσκάφος δεν θα έχει αποτύπωμα άνθρακα.
Μία από τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η ομάδα ανάπτυξης ήταν ο καθορισμός του ηχητικού αποτυπώματος.

«Συνεργαστήκαμε με τη NASA στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον και μπορέσαμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στις πληροφορίες από τις δοκιμές ηχητικής έκρηξης από το πρόγραμμα Space Shuttle», δήλωσε ο Duggleby. «Προσδιορίσαμε ότι σε ύψος και ταχύτητα πτήσης δεν θα μπορείτε να μας ακούσετε θα πετάμε στα 170.000 πόδια με ταχύτητα 9 Mach».

Οι πτητικές δοκιμές του Stargazer θα ξεκινήσουν με υποηχητικές ταχύτητες, ακολουθούμενες από υπερηχητικές.

Η Venus Aerospace διαθέτει 1 εκατομμύριο δολάρια από κρατική χρηματοδότηση και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 33 εκατομμύρια δολάρια από χρηματοδότες μέσα σε δύο χρόνια.

team venus stargazer
Η ομάδα VENUS STARGAZER

Τεχνολογία

Οι μηχανικοί κυνηγούν ένα αξιόπιστο σχέδιοδιαστημικού αεροπλάνουεδώ και σχεδόν 100 χρόνιαΠιστεύουμε ότι η Venus θα πετύχει λόγω τριών βασικών τεχνολογιών που αξιοποιεί: το πρωτοποριακό σύστημα πρόωσης, το αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο σχήμα του οχήματος και τη νέα λύση για ψύξη αιχμής που αξιοποιεί τις εξελίξεις στην προσθετική κατασκευή.

Η ανακάλυψη του συστήματος προώθησης της Venus επιτρέπει σε έναν κινητήρα πυραύλων με περιστρεφόμενη πυροδότηση να επιτύχει σταθερή καύση, να κλιμακωθεί σε υψηλή ώθηση και να προσφέρει αυξημένη απόδοση. Η έκρηξη ακούγεται τρομακτική, αλλά δεν πρόκειται για βόμβα αντιθέτως, σκεφτείτε το ωςκαύση με αύξηση της πίεσης” . Σε έναν τυπικό θάλαμο καύσης υπάρχει απώλεια πίεσης. Εδώ, το κύμα εκπυρσοκρότησης προκαλεί αύξηση της πίεσης κατά μήκος του κρουστικού εκκενωτή, βελτιώνοντας θεωρητικά την απόδοση του κινητήρα κατά ~15-20%.

ΠΗΓΗ: https://www.flyingmag.com/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠοτάμια οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη από την καταιγίδα
Επόμενο άρθρο«Κανένα σύννεφο απειλών δεν μπορεί να κρύψει τον ήλιο των ελληνικών νησιών»