Αρχική Περιβάλλον Δείτε Live την έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία Genesis

Δείτε Live την έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία Genesis

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Κακοκαιρία - Καταιγίδα - Καιρός
Διαφήμιση

Για καταιγίδες που θα οδηγήσουν σε πλημμυρικά φαινόμενα κάνει λόγο η ΓΓΠΠ.

Έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία Genesis που θα «χτυπήσει» τη χώρα τις επόμενες ώρες θα κάνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Μέχρι τη Δευτέρα θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας μας η κακοκαιρία Genesis, σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Όπως είπε, η ατμοσφαιρική διαταραχή προβλέπεται να είναι σημαντική, ενώ το πιο επικίνδυνο 24ωρο φαίνεται να είναι αύριο Παρασκευή. Οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, ενώ η κακοκαιρία θα φτάσει μέχρι Πιερία και Σποράδες.

Αιφνίδιες πλημμύρες μπορεί να συμβούν κυρίως στη δυτική Στερεά, σε μέρος των νησιών του Ιονίου,  στα βορειοδυτικά και στις Σποράδες, ενώ ειδικά στη Θεσσαλία αναμένονται βροχοπτώσεις με μεγάλη διάρκεια.

Ο Β. Παπαγεωργίου δήλωσε ότι έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές και οι περιφέρειες. Σημείωσε ακόμη ότι άμεσα θα αποσταλεί μήνυμα 112 στις περιοχές όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα, το οποίο που θα έχει ισχύ 24 ώρες.

Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε την ισχυρή σύσταση για αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα υπάρχει νεότερη ενημέρωση όπως είπε. Τέλος, διευκρίνισε ότι όλα τα μοντέλα πρόβλεψης δεν περιλαμβάνουν την Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι έκτακτο δελτίο έχει εκδώσει η ΕΜΥ, ενώ ήδη τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν με πλημμύρες στην Κοζάνη.

Διαφήμιση