Αρχική Υγεία - Διατροφή Χ.Α.Ν.Θ.: 21 Ιουνίου – Ημέρα Ενημέρωσης για τη δωρεά Μυελού των Οστών

Χ.Α.Ν.Θ.: 21 Ιουνίου – Ημέρα Ενημέρωσης για τη δωρεά Μυελού των Οστών

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΜΥΕΛΟΣ ΟΣΤΩΝ
Διαφήμιση

H Χ.Α.Ν.Θ., ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών – ΠΑΣΜΜΟ, το σωματείο RED-Y, με την συνδρομή και υποστήριξη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων – ΕΟΜ και με την υποστήριξη του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας συνδιοργανώνουν την Τρίτη 21 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 20:00 ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ. (ιστορικό κτίριο). 

Σήμερα μόλις οι 4 από τους 10 ανθρώπους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων βρίσκουν συμβατό δότη μέσα στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ο μόνος τρόπος για να σωθεί η ζωή του υπόλοιπου 60% των ασθενών είναι να βρεθεί συμβατός δότης μέσα από την Παγκόσμια Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα με τον ΕΟΜ.

ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΟΣΤΩΝ

Στην Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων  πληθυσμού  υπάρχουν  μόνο 160.000 εθελοντές δότες, αριθμός  που θεωρείται εξαιρετικά μικρός και στον οποίο πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να τον κάνουμε  μεγαλύτερο.

Η επίκαιρη περιπέτεια της κυρίας Ρεγγίνας Μακέδου και η θετική της στάση ζωής μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες, αποτελεί πηγή έμπνευσης της εκδήλωσης  αυτής (21η Ιουνίου παραμονή των γενεθλίων της) για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε περισσότερους νέους  που θα ήθελαν να γίνουν δότες μυελού των οστών για να σωθεί ένα παιδί, ένας συνάνθρωπός μας, κάπου στον κόσμο.

ΧΑΝΘ

Κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης  οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να μάθουν  περισσότερα για   τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών, ενώ όσοι είναι 18 έως 45 ετών μπορούν να εγγραφούν  στην Παγκόσμια Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών μέσω  ελάχιστου δείγματος προσφοράς σιέλου που εθελοντές και στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων  θα συλλέγουν  τηρώντας  το απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο. Πρόκειται για μια διαδικασία πολύ απλή για τον δότη, αλλά Υπερπολύτιμη για τον ασθενή λήπτη.

Δείτε περισσότερα:

https://ymca.gr/imera-enimerosis-gia-ti-dorea-myelou-ton-oston-triti-21-iouniou-2022-1000-2000-istoriko-ktirio-ch-a-n-th/

Πληροφορίες:

Τομέας Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς Χ.Α.Ν.Θ.

Τ: 231600100 (τηλεφωνικό κέντρο) ή στο εσωτ. 841 & 845, 

E: socialaction@ymca.gr 

 

 

Διαφήμιση