Αρχική Πολιτισμός Βίβλος μινιατούρα του 1911 ανακαλύφθηκε σε βιβλιοθήκη του Λιντς

Βίβλος μινιατούρα του 1911 ανακαλύφθηκε σε βιβλιοθήκη του Λιντς

Σύνταξη: ecozen.gr

0
βιβλος μινιατουρα
Διαφήμιση
Μια μικροσκοπική Βίβλος στο μέγεθος ενός νομίσματος των 2 λιρών ανακαλύφθηκε στη βιβλιοθήκη του Λιντς, η οποία χρονολογείται από το 1911 και περιέχει και τις δύο διαθήκες τυπωμένες σε 876 σελίδες. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένας μεγεθυντικός φακός για να τη διαβάσετε!
Η μικροσκοπική Βίβλος ανακαλύφθηκε σε μια βιβλιοθήκη του Λιντς κατά τη διάρκεια του lockdown. Το αντίγραφο μινιατούρας της αλυσοδεμένης Βίβλουτου 16ου αιώνα, που τυπώθηκε το 1911 έχει μέγεθος περίπου όσο ένα νόμισμα των 2 λιρών, με διαστάσεις 5cm επί 3,5 cm.
Διαφημίστηκε ως η μικρότερη στον κόσμο και περιέχει και τις δύο Διαθήκες τυπωμένες σε 876 σελίδες από ινδικό χαρτί, λεπτό σαν αραχνοΰφαντο. 
Η προέλευσή του είναι άγνωστη, αλλά ήταν μεταξύ των χιλιάδων αντικειμένων που ανακαλύφθηκαν στη Βιβλιοθήκη της πόλης του Λιντς κατά τη διάρκεια έρευνας. 

Μυστήριο παραμένει η προέλευσή της

Οι βιβλιοθηκάριοι δήλωσαν ότι η προέλευση της Βίβλου αποτελεί μυστήριο. Η Rhian Isaac, ανώτερη βιβλιοθηκάριος ειδικών συλλογών στη Βιβλιοθήκη της πόλης Leeds, δήλωσε ότι το βιβλίο είχε διαφημιστεί ως η μικρότερη Βίβλος στον κόσμο όταν τυπώθηκε, αν και αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν ήταν αλήθεια.Στο ερώτημα για την προέλευσή της είπε: “Δεν ξέρουμε. Είναι λίγο μυστηριώδες, πραγματικά. Πολλά από τα αντικείμενα της συλλογής μας είτε αγοράστηκαν με την πάροδο του χρόνου είτε έγιναν δωρεά”.

βιβλος μινιατουρα 1

Ποια είναι η “αλυσοδεμένη Βίβλος”;

Το 1538, ο επικεφαλής υπουργός του Ερρίκου Η, Τόμας Κρόμγουελ, έδωσε εντολή στους κληρικούς να παρέχουνένα βιβλίο της Βίβλου του μεγαλύτερου τόμου στην αγγλική γλώσσα, και το ίδιο να τοποθετηθεί σε κάποιο βολικό μέρος μέσα στην εν λόγω εκκλησία που έχετε υπό τη φροντίδα σας, ενώ οι ενορίτες σας μπορούν να καταφεύγουν σε αυτό και να το διαβάζουν με τον πιο βολικό τρόπο.

Η Μεγάλη Βίβλος, που ονομάστηκεαλυσοδεμένη Βίβλοςεπειδή ήταν αλυσοδεμένη στους άμβωνες, τυπώθηκε το 1539 και είναι γνωστή ως μία από τις πιο όμορφες Βίβλους που τυπώθηκαν ποτέ.

Πάνω από 3.000 σπάνια βιβλία έχουν καταγραφεί

Κατά τη διάρκεια του lockdown κάναμε αρκετή δουλειά για την καταλογογράφηση των σπάνιων βιβλίων και των ειδικών συλλογών μας”.

βιβλος μινιατουρα 2

Περισσότερα από 3. 000 νέα αντικείμενα έχουν καταλογογραφηθεί, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα.

Οι βιβλιοθηκονόμοι ελπίζουν τώρα ότι η μικροσκοπική Βίβλος και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν θα εκτιμηθούν από όλους τους επισκέπτες και όχι μόνο από ακαδημαϊκούς και ερευνητές.
Είναι κάτι τεράστιο για εμάς, δήλωσε η κα Isaac. “Τώρα ο κόσμος μπορεί να έρθει και να τα βρει και να τα δει”.”Ζητάμε από τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν μαζί μας δεν χρειάζεται να είστε ακαδημαϊκός ή ερευνητής. Αν απλά ενδιαφέρεστε, μπορείτε να έρθετε να τη διαβάσετε στο όμορφο κτίριό μας, που είναι διατηρητέο, το οποίο είναι ένα υπέροχο μέρος για να έρθετε και να μελετήσετε, πρόσθεσε η κα Isaac.
Επίσης κάλεσε οποιονδήποτε διαθέτει έστω και ένα στοιχείο για την προέλευση της Βίβλου να τους ενημερώσει.
ΠΗΓΗ: Dailymail
Διαφήμιση