Αρχική Μεταφορές ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αλλαγές στα δρομολόγια λόγω έλευσης γρήγορων τρένων

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αλλαγές στα δρομολόγια λόγω έλευσης γρήγορων τρένων

Σύνταξη: ecozen.gr

0
γρηγορα τρενα
Διαφήμιση

Σε συνολική αναδιάρθρωση όλων των δρομολογίων της Επικράτειας, λόγω της έλευσης των νέων γρήγορων τρένων ΕΤR 470 προχωρεί από την Κυριακή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

 • Στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη: τροποποιούνται οι χρόνοι των δρομολογίων και από 5 ζεύγη αμαξοστοιχιών που κυκλοφορούσαν ανά ημέρα αυξάνονται σε 7 (κάθε 2 ώρες ανά κατεύθυνση), με μειωμένους χρόνους ταξιδιού.
 • Στη διαδρομή Αθήνα-Καλαμπάκα: τροποποιούνται οι χρόνοι των δρομολογίων.
 • Στις διαδρομές του Προαστιακού Αθήνας (Αεροδρόμιο-Κιάτο-Πειραιάς-Αθήνα-Χαλκίδα): επέρχονται μικρές τροποποιήσεις στους χρόνους των δρομολογίων.
 • Στις διαδρομές Αθήνα-Λειανοκλάδι & Λειανοκλάδι-Λαμία-Στυλίδα: τροποποιούνται οι χρόνοι των δρομολογίων.
 • Προστίθενται νέες διαδρομές: Τιθορέα – Οινόη (λεωφορείο), Τιθορέα -Λειανοκλάδι – Λαμία – Στυλίδα και Λειανοκλάδι – Λαμία (για εξυπηρέτηση μετεπιβιβάσεων από/σε δρομολόγια IC Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα).
 • Στις διαδρομές Κεντρικής Ελλάδας, Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα & Λάρισα-Βόλος: επέρχονται σημαντικές τροποποιήσεις.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ PayPal, τρένο

 • Στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Έδεσσα – Φλώρινα: τροποποιούνται οι χρόνοι των δρομολογίων και 1 ζεύγος δρομολόγιων κυκλοφορεί στη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Έδεσσα-Θεσσαλονίκη.
 • Στις διαδρομές Θεσσαλονίκη-Σέρρες & Θεσσαλονίκη-Δράμα: τροποποιούνται οι χρόνοι των δρομολογίων.
 • Η διαδρομή Δράμα-Αλεξανδρούπολη καταργείται ενώ προστίθενται νέες συνδέσεις μεταξύ Δράμας-Ξάνθης-Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης.
 • Στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο: τροποποιούνται οι χρόνοι των δρομολογίων και 1 ζεύγος δρομολόγιων κυκλοφορεί στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα.
 • Τα δρομολόγια των τουριστικών διαδρομών Διακοπτό-Καλάβρυτα, Άνω Λεχώνια-Μηλιές, Κατάκολο-Πύργος-Ολυμπία, δεν τροποποιούνται.
 • Τα δρομολόγια των διαδρομών Κιάτο-Πάτρα, Κιάτο-Αίγιο & Προαστιακού Πάτρας, δεν τροποποιούνται.

Επίσης, οι επιβάτες μπορούν να εγγραφούν στην εφαρμογή Telegram στον λογαριασμό “Trainose – Train Information” για ενημέρωση σχετικά με δρομολόγια, καθυστερήσεις, καταργήσεις ή άλλες πληροφορίες.

Η έναρξη των δρομολογίων με τα νέα τρένα είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, με την εταιρεία να δίνει στο επιβατικό κοινό τη δυνατότητα να κάνει κράτηση των εισιτηρίων μέσω της online πλατφόρμας της (πατήστε εδώ).

ΤΡΑΙΝΟΣΕ3

Οι τιμές των εισιτηρίων

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα εμφανίζονται και οι τιμές των εισιτηρίων, που αφορούν τις σύγχρονες αμαξοστοιχίες, και διαμορφώνονται βάσει της κατηγορίας θέσης (Α’ και Β’) που θα επιλεχθεί.

Ειδικότερα, το εισιτήριο στην Α’ Θέση κοστίζει 62,5 ευρώ, ενώ στη Β’ η τιμή ανέρχεται σε 53 ευρώ. Δηλαδή, είναι κατά 10 ευρώ πιο ακριβά από τα εισιτήρια για τις υφιστάμενες αμαξοστοιχίες (A’ Θέση: 52,5 ευρώ, Β’ Θέση: 43 ευρώ).

Όπως, όμως, έχει ανακοινώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για 20 ημέρες (15/5 – 3/6) όσοι επιλέξουν τις νέες αμαξοστοιχίες ETR470 , θα επωφεληθούν από έκπτωση 20%. Επομένως, όσοι ταξιδέψουν το εν λόγω διάστημα με τα νέα τρένα θα πληρώσουν για τη θέση Α’ 52 ευρώ και για τη Β’ 44 ευρώ.

Ποια θα είναι τα δρομολόγια με τα νέα τρένα;

Σε καθημερινή βάση, και μέχρι να ενταχθούν όλα τα νέα τρένα στον στόλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα εκτελούνται δύο δρομολόγια για Αθήνα-Θεσσαλονίκη (και το αντίστροφο), με τον χρόνο του συνολικού ταξιδιού να είναι κάτω από 4 ώρες. Σημειώνεται ότι ο χρόνος ταξιδιού με τις υπάρχουσες αμαξοστοιχίες της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 4 ωρες και 15 λεπτά και σε πολλές περιπτώσεις αυξάνεται λόγω καθυστερήσεων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συχνότητα και τους χρόνους των δρομολογίων (από 15/05/2022), μπορούν επίσης να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., το τηλεφωνικό κέντρο και τα εκδοτήρια των σταθμών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία ΔΕΔΑ με YALE University και ΕΚΠΑ για την πράσινη ενέργεια
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη ΥΠΕΝ Κ. Σκρέκα στην Αλβανία