Αρχική Ενέργεια Στη Ρεβυθούσα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου

Στη Ρεβυθούσα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στις διεθνείς αγορές ενέργειας, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία ανατροφοδοτεί την παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
βασιλικο ζευγος Βελγίου Σκρέκας Ρεβυθούσα
Διαφήμιση

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου ξενάγησε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στις εγκαταστάσεις αεριοποίησης LNG της Ρεβυθούσας.

Ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη ενημερώθηκαν από τον υπουργό, τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκάλι, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της βελγικής Fluxys, Πασκάλ ντε Μπουκ για το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας από τη Ρωσία.

Στην επίσκεψη, τους συνόδευσαν η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fluxys, Pascal De Buck.

βασιλικο ζευγος Βελγίου Σκρέκας Ρεβυθούσα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στις διεθνείς αγορές ενέργειας, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία ανατροφοδοτεί την παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σκρέκας ενημέρωσε το βασιλικό ζεύγος για την επέκταση της αποθηκευτικής ικανότητας του σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα, με την προσθήκη μιας πλωτής δεξαμενής που θα αυξήσει τη δυναμικότητα του σταθμού κατά τουλάχιστον 150 χιλ. κυβικά μέτρα και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ενεργειακής ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Ξεναγήσαμε το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου στην εγκατάσταση αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Ρεβυθούσας, που μας δίνει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, ακόμα και στο πιο δυσμενές σενάριο της συνολικής διακοπής τροφοδοσίας με φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

βασιλικο ζευγος Βελγίου Σκρέκας Ρεβυθούσα

Παρουσιάσαμε το σχέδιο της ελληνικής Κυβέρνησης για την εγκατάσταση μιας νέας πλωτής δεξαμενής που θα διπλασιάσει την αποθηκευτική ικανότητα του σταθμού και θα μας δώσει τη δυνατότητα να υποδεχόμαστε ταυτόχρονα δύο πλοία μεταφοράς LNG. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσουμε την επάρκεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο και θα θωρακίσουμε την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, απέναντι στην εκρηκτική διεθνή ενεργειακή κρίση, η οποία δυστυχώς απειλεί τη χώρα μας αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη».

Μετά την επίσκεψη στη Ρεθυβούσα το βασιλικό ζεύγος και η αντιπροσωπεία τους επέστρεψαν στην Αθήνα για μια σύντομη «συνάντηση» με τον βελγικό Τύπο.

Στη συνέχεια ο βασιλιάς Φίλιππος γευμάτισε με Έλληνες και Βέλγους διευθύνοντες συμβούλους προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις για τον ενεργειακό τομέα. Η βασίλισσα Ματθίλδη συμμετείχε σε γεύμα εργασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με τις διαδικασίες αυτές ολοκληρώνεται η επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου, στην Αθήνα.

ΠΗΓΕΣ : ΥΠΕΝ, ΑΠΕ

 

 

 

Διαφήμιση