Αρχική Special Topics Ήρωας 14 ετών σκοτώθηκε για να σώσει ηλικιωμένους γείτονες από βομβαρδισμό

Ήρωας 14 ετών σκοτώθηκε για να σώσει ηλικιωμένους γείτονες από βομβαρδισμό

Σύνταξη: ecozen.gr

0
14χρονος ουκρανος ηρωας
Διαφήμιση

Ένα αγόρι 14 ετών γίνεται ήρωας της Ουκρανίας αφού σκοτώθηκε προσπαθώντας να προειδοποιήσει ηλικιωμένους γείτονες για επερχόμενη ρωσική αεροπορική επιδρομή. Ο Viacheslav Yalyshev, 14 ετών, ενημερώθηκε από την εφαρμογή του κινητού του ότι πρόκειται να βομβαρδιστεί η περιοχή όπου διέμενε με τους γονείς του στην Οδησσό.

Γνωρίζοντας όμως ότι οι ηλικιωμένοι γείτονές του δε διέθεταν κινητά τηλέφωνα έτρεξε να τους προειδοποιήσει ο ίδιος. Δυστυχώς δύο ρουκέτες που έπληξαν κοιτώνα και κατεδάφισαν τη στέγη της κοντινής εκκλησίας σκότωσαν τον 14χρονο πριν προλάβει να φτάσει στους γείτονές του.

Ο πατέρας του Yevhen Yalyshev, μέλος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας και βετεράνος της σύγκρουσης του 2014 στην ανατολική Ουκρανία, απέτισε φόρο τιμής στον γιο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ανιδιοτελή πράξη του.

Είσαι ο ήρωάς μου, είσαι ο ήρωας της Ουκρανίας, έγραψε. Ο κ. Yalyshev δήλωσε ότι ο γιος του Viacheslav ανησυχούσε ότι οι γείτονές του δεν θα είχαν εγκαταστήσει τις κατάλληλες εφαρμογές στα τηλέφωνά τους που προειδοποιούν τους χρήστες για επερχόμενα χτυπήματα.

Όταν άκουσε τις σειρήνες να ηχούν στην πόλη-λιμάνι της Οδησσού, ο 14χρονος Viacheslav Yalyshev έτρεξε να ενημερώσει τους συνταξιούχους για την επικείμενη απειλή αντί να κατευθυνθεί προς την ασφάλεια του πλησιέστερου καταφυγίου, καθώς οι πύραυλοι πλησίαζαν.

Ο δήμαρχος της Οδησσού, Gennady Trukhanov, χαρακτήρισε το θάνατο του παιδιούάλλο ένα πλήγμαγια την πόλη της νότιας Ουκρανίας, λέγοντας: Δεν θα υπάρξει ποτέ συγχώρεση για εκείνους που χύνουν το αίμα αθώων ανθρώπων, ειδικά παιδιών Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί τη στόχευση πολιτικών περιοχών.

Οι φίλοι της οικογένειας περιέγραψαν τον Βιάτσεσλαβ ως ένα έξυπνο και μελετηρό αγόρι, το οποίο είπε ότι εξακολουθούσε να τα πηγαίνει πολύ καλά στο σχολείο παρά τον δίμηνο πόλεμο με τη Ρωσία. “Ήταν ένα πολύ καλό, ευγενικό και συμπαθητικό αγόρι. Πολύ ικανός, ειλικρινής. Δεν έχω λόγια, δήλωσε μια γυναίκα, η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Μελετούσε επιμελώς και συχνά έκανε τα μαθήματά του στο υπόγειό του όταν γίνονταν βομβαρδισμοί“.

Η Οδησσός είχε μείνει σε μεγάλο βαθμό αλώβητη από το κύριο βάρος του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας, αλλά οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν εντείνει τις επιθέσεις στην πόλη-κλειδί του λιμανιού τις τελευταίες εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: Dailymail

Διαφήμιση