Αρχική Ενέργεια Η ΔΕΗ διαγράφει τις οφειλές των πυρόπληκτων

Η ΔΕΗ διαγράφει τις οφειλές των πυρόπληκτων

Σύνταξη: ecozen.gr

0
φωτιές 1
Διαφήμιση

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Όσον αφορά στην Εύβοια, η οποία δοκιμάστηκε σκληρά από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, η ΔΕΗ ως «Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης» ανέλαβε τη χρηματοδότηση έργων στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, με συνολική δωρεά 3 εκατ. ευρώ.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ Β. ΕΥΒΟΙΑ / ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΙΣ ΓΟΥΒΕΣ (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια, Κυριακή 8 Αυγούστου 2021. Στιγμιότυπο από το χωριό Γούβες.
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Παράλληλα, δεσμεύτηκε να προχωρήσει στη διαγραφή οφειλών για τους οικιακούς πελάτες της, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς τον Αύγουστο του 2021 από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, στη Ρόδο και στη Βόρεια Εύβοια.
Σήμερα, η ΔΕΗ ανακοινώνει την ανάρτηση στην ιστοσελίδα dei.gr της πλατφόρμας για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος διαγραφής οφειλών διευκρινίζοντας τα ακόλουθα:
• Οι δικαιούχοι της στήριξης είναι οικιακοί πελάτες των οποίων η οικία καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά του Αυγούστου,
• Η διαγραφή αφορά τόσο τρέχουσες όσο και ληξιπρόθεσμες οφειλές,
• Η διαγραφή αφορά μόνο σε χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήματος, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα τη συνοδεύουν καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για την υποβολή του αιτήματος βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ: https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/ypostiriksi-epikoinonia/diagrafi-ofeilon-pyropliktoi

Η καταχώριση των στοιχείων μέσω της εφαρμογής της ΔΕΗ θα είναι δυνατή από σήμερα Πέμπτη, 12 Μαΐου έως και την Τρίτη, 31 Μαΐου 2022.

 

Διαφήμιση