Αρχική Τεχνολογία Φράγμα 180 μέτρων από ρομπότ και 3D printing χτίζει η Κίνα

Φράγμα 180 μέτρων από ρομπότ και 3D printing χτίζει η Κίνα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα κεντρικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση μιας μεγάλης αυτοματοποιημένης γραμμής συναρμολόγησης στο Yangqu, η οποία θα ξεκινήσει με έναν στόλο φορτηγών χωρίς οδηγό

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΚΙΝΑ2
Το υδροηλεκτρικό έργο του φράγματος των Τριών Φαραγγιών της Κίνας στον ποταμό Γιανγκτσέ. (Representational Image) Photograph:( AFP )
Διαφήμιση

Η Κίνα προγραμματίζει να κατασκευάσει ένα υδροηλεκτρικό έργο με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) και ρομπότ στο οροπέδιο του Θιβέτ. Το έργο, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί, δεν θα περιλαμβάνει ανθρώπινη εργασία.

Το υδροηλεκτρικό έργο Yangqu ύψους 180 μέτρων στο οροπέδιο του Θιβέτ θα κατασκευαστεί με τη χρήση προοδευτικών μεθόδων κατασκευής, όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση, μη επανδρωμένους εκσκαφείς, φορτηγά και μπουλντόζες, οδοστρωτήρες και κυλίνδρους, όλα ελεγχόμενα από τεχνητή νοημοσύνη, αναφέρει η έκθεση.

Το φιλόδοξο έργο θα είναι πιθανότατα η ψηλότερη κατασκευή στον κόσμο που θα κατασκευαστεί με τη χρήση μεθόδων τρισδιάστατης εκτύπωσης, εάν και όταν ολοκληρωθεί. Μέχρι στιγμής ένα διώροφο κτίριο γραφείων στο Ντουμπάι κατέχει το σημερινό ρεκόρ με ύψος 20 πόδια.

ΦΡΑΓΜΑ ΚΙΝΑkina

Το φράγμα Yangqu θα παρέχει περίπου 5 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως από τον Κίτρινο ποταμό Κίτρινου στο Henan. Η ενέργεια θα μεταδίδεται μέσω ενός καλωδίου υψηλής τάσης μήκους 1. 500 χιλιομέτρων που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη μεταφορά πράσινης ενέργειας.

Ο επικεφαλής επιστήμονας του έργου Liu Tianyun σε έκθεση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό του Πανεπιστημίου Tsinghua (Επιστήμη και Τεχνολογία), δήλωσε ότι η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης για μεγάλες υποδομές έχει εξελιχθεί για μαζικές εφαρμογές. Πρόσθεσε ότι η τεχνολογία θα απαλλάξει τους ανθρώπους από βαριά, επαναλαμβανόμενη και επικίνδυνη εργασία.

Πριν από περίπου δέκα χρόνια, ο Liu και η ομάδα του στο κρατικό εργαστήριο υδροεπιστήμης και μηχανικής του Πανεπιστημίου Tsinghua συνέλαβαν την ιδέα της τρισδιάστατης εκτύπωσης μεγάλων κτιρίων.

Σχεδίαζαν να μετατρέψουν το εργοτάξιο σε έναν τεράστιο εκτυπωτή, με αυτοματοποιημένα μηχανήματα που θα εργάζονταν σε αρμονία ως διαφορετικά εξαρτήματα.

Πώς χρησιμοποιούν οι επιστήμονες την Τεχνητή Νοημοσύνη στο έργο

Οι Κινέζοι μηχανικοί δεν είναι νέοι στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του Baihetan, του δεύτερου μεγαλύτερου φράγματος στον κόσμο, μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με τον Liu, η δοκιμή της τεχνολογίας σε προηγούμενα κατασκευαστικά έργα έδειξε ότι οι έξυπνες μηχανές μπορούν να αποδώσουν καλύτερα από τους ανθρώπους, ιδίως σε δύσκολα και επικίνδυνα περιβάλλοντα.

3D PRINTER
3D PRINTER

Ωστόσο, η ομάδα δεν απάντησε στις ανησυχίες σχετικά με την πρόοδο του φράγματος Yangqu. Σύμφωνα με την έκθεση, οι εργασίες στην αυτόνομη θιβετιανή νομαρχία Χαϊνάν, στην επαρχία Τσινγκάι, ξεκίνησαν στο τέλος του 2021.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα κεντρικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση μιας μεγάλης αυτοματοποιημένης γραμμής συναρμολόγησης στο Yangqu, η οποία θα ξεκινήσει με έναν στόλο φορτηγών χωρίς οδηγό που θα μεταφέρουν προμήθειες κατασκευών σε διάφορα τμήματα του εργοταξίου.

Όταν φτάσουν τα υλικά, θα μετατραπούν σε ένα στρώμα του φράγματος από μη επανδρωμένες μπουλντόζες και οδοστρωτήρες και στη συνέχεια θα πιεστούν στη θέση τους από κυλίνδρους εφοδιασμένους με αισθητήρες, αναφέρει η έκθεση.

Τα ρομπότ θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του κτιρίου στο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης όταν ολοκληρωθεί ένα στρώμα, σύμφωνα με το έγγραφο. Οι ερευνητές επεσήμαναν επίσης ότι το δομικό υλικό θα πρέπει ακόμη να εξορύσσεται με το χέρι.

ROBOT BUILDER

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και ο στρατός των ρομπότ του θα βοηθήσουν στη μείωση των ανθρώπινων λαθών

Η συσκευή θα επιτρέψει επίσης τη συνέχιση των εργασιών στο εργοτάξιο χωρίς οι εργαζόμενοι να ανησυχούν για την ασφάλειά τους.

Εάν η μέθοδος κατασκευής είναι επιτυχής, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρότυπο για άλλα έργα, όπως δρόμοι.

Η Κίνα, η οποία αντιμετωπίζει μείωση των γεννήσεων και πιθανή έλλειψη εργατικού δυναμικού, έχει στραφεί στην αυτοματοποίηση τα τελευταία χρόνια για να διατηρήσει τις βιομηχανίες της σε λειτουργία.

Ωστόσο, ένας επιστήμονας πολιτικός μηχανικός με έδρα τη Ναντζίνγκ που συμμετέχει στο έργο δήλωσε στο SCMP ότι η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης έχει τους περιορισμούς της, αλλά θα βρει νέες εφαρμογές στο μέλλον.

Δεν μπορεί να εκτυπώσει μια δομή που αποτελείται από διαφορετικά υλικά, όπως το οπλισμένο σκυρόδεμα από χάλυβα και τσιμέντο, εξήγησε ο επιστήμονας.

ΠΗΓΗ: eurasiantimes.com

Διαφήμιση