Αρχική Ελλάδα Ερντογάν: Δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης

Ερντογάν: Δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Μητσοτακησ Ερντογαν
Διαφήμιση

“Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ” δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη λήξη του καθιερωμένου υπουργικού συμβουλίου συμπληρώνοντας ότι “δεν θα συναντηθώ ποτέ μαζί του”.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, στην ομιλία του στο Κογκρέσο, έκανε συστάσεις για μη πώληση F-16 προς την Τουρκία. Παράλληλα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει χτίσει δέκα βάσεις.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖ. ΜΠΑΪΝΤΕΝ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Ο εκνευρισμός του Ερντογάν οφείλεται και στην «καταγγελία» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Τζο Μπάιντεν τόσο για τις υπερπτήσεις όσο και για τη «γαλάζια πατρίδα».

«Θα μπορούσαμε να είχαμε συνομιλίες στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα. Όμως τώρα πρέπει να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας, μετά από τις τελευταίες του δηλώσεις. Ο Μητσοτάκης είχε πει “ας μην εμπλέκουμε τρίτους”, όμως αυτός πήγε και μίλησε στην Αμερική. Πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία και την εταιρική μας σχέση» δήλωσε εκνευρισμένος του Τούρκος πρόεδρος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖ. ΜΠΑΪΝΤΕΝ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα F-35 λέγοντας ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει 24 μαχητικά, αλλά και στο χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» λέγοντας ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι η σημαντικότερη περιοχή της. Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το νέο γεωτρύπανο θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο μέσα στον Ιούλιο.

 

Διαφήμιση