Αρχική Special Topics Δήλωση σοκ: 10.000 κάτοικοι της Μαριούπολης θα πεθάνουν από ασθένειες

Δήλωση σοκ: 10.000 κάτοικοι της Μαριούπολης θα πεθάνουν από ασθένειες

Σύνταξη: ecozen.gr

0
eisvoli rosias oukrania paidia 2
Διαφήμιση

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης έκανε μια τραγική πρόβλεψη ότι περισσότεροι από 10. 000 άνθρωποι στην πόλη ενδέχεται να πεθάνουν πριν από το τέλος του έτους από ασθένειες και αφόρητες συνθήκες διαβίωσης που προκλήθηκαν από τη ρωσική επίθεση.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, στην απελπισία τους να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της ανατολικής περιοχής του Ντονμπάς. Η πόλη έχει καταστραφεί ολοσχερώς και οι περισσότεροι πολίτες έχουν απομακρυνθεί σε περιοχές που ελέγχονται από την Ουκρανία.

καταφυγια Ουκρανία

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Vadym Boychenko, δήλωσε ότι η Μαριούπολη έχει μετατραπεί σε μεσαιωνικό γκέτο από τους κατακτητές και ως εκ τούτου η θνησιμότητα θα είναι ανάλογη. Δήλωσε επίσης ότι η έλλειψη φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης, η έλλειψη αποκατάστασης της ύδρευσης και σωστής αποχέτευσης στην πόλη θα έχουν ως συνέπεια εμφάνιση επιδημιών.

Ο Boychenko υποστήριξε ότι η πλειονότητα του πληθυσμού είναι πλέον ηλικιωμένοι και ασθενείς και χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες, η θνησιμότητα μεταξύ των ευάλωτων ομάδων θα εκτοξευθεί στα ύψη.

Ο δήμαρχος συνέχισε δηλώνοντας ότι ορισμένοι κάτοικοι της Μαριούπολης από τα γύρω χωριά έχουν επιστρέψει στην πόλη, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τη βίαιη επίθεσή τους στην πόλη.

Ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποί τους βρίσκονται σε θανάσιμο κίνδυνο και ότι απαιτείται πλήρης εκκένωση της πόλης το συντομότερο δυνατό. Πολλοί πολίτες και μαχητές έχουν εγκλωβιστεί στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, το οποίο είναι το τελευταίο εναπομείναν προπύργιο στην πόλη.

MARIUPOL 3

Ζελένσκι: Η Ρωσία είναι ενήμερη όμως θέλουν να ισοπεδώσουν τη Μαριούπολη

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy δήλωσε σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο της Μάλτας χθες, 10 Μαΐου ότι η Ουκρανία χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά μέσα για να σώσει τους υπερασπιστές της Μαριούπολης, αλλά η Ρωσία δεν έχει ακόμη συμφωνήσει σε καμία από τις διάφορες επιλογές που παρουσιάστηκαν. Υποστήριξε ότι οι υπερασπιστές της Ουκρανίας βρίσκονται ακόμη στη Μαριούπολη και συνεχίζουν να πολεμούν στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal. Δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει ζητήσει τους εξοπλισμούς που απαιτούνται για την υπεράσπιση της Μαριούπολης και τη διάσωση στρατιωτικών και πολιτών.

white phosphorus bomb
Πληροφορίες για χρήση λευκού φωσφόρου στο λιμάνι της Μαριούπολης (φωτό αρχείου)

Ωστόσο, δεν διαθέτει τα απαιτούμενα όπλα και τη χρηματοδότηση για να ξεμπλοκάρει τη Μαριούπολη.
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι πλήρως ενήμερη για το τι συμβαίνει στη Μαριούπολη, καθώς ο ρωσικός στρατός έχει λάβει εντολή να κατεδαφίσει την πόλη και να δολοφονήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης. Είπε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη ρίχνουν συνεχώς βόμβες και όπλα φωσφόρου σε κτίρια όπου γνωρίζουν ότι κρύβονται άνθρωποι και ότι δεν υπάρχει στρατός, με αποτέλεσμα να χειροτερεύουν οι συνθήκες διαβίωσης.

ΠΗΓΗ: REPUBLICWORLD.COM

Διαφήμιση