Αρχική Περιβάλλον 30 χρόνια LIFE για το Περιβάλλον και τη Δράση για το Κλίμα

30 χρόνια LIFE για το Περιβάλλον και τη Δράση για το Κλίμα

30 χρόνια LIFE, 5.500 έργα, 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε όλη την Ευρώπη είναι ο ομολογουμένως εντυπωσιακός απολογισμός της πορείας του προγράμματος

Σύνταξη: ecozen.gr

0
PT 30 XRONIA LIFE
Διαφήμιση

 Τα 30 χρόνια μετράει και εορτάζει το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE με 5.500 έργα και 5 δισ. ευρώ σε όλη την Ευρώπη. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα απηύθυνε γραπτό χαιρετισμό ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

«Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να παρευρεθώ στην εκδήλωση για τον Εορτασμό 30 χρόνων του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος LIFE αλλά δυστυχώς η σημερινή ψήφιση του Εθνικού Κλιματικού Νόμου από την Ολομέλεια, δε μου επέτρεψε να παρευρεθώ.

30 χρόνια LIFE, 5.500 έργα, 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε όλη την Ευρώπη είναι ο ομολογουμένως εντυπωσιακός απολογισμός της πορείας του προγράμματος.

Το LIFE είναι το μοναδικό χρηματοδοτικό μέσο της Ευρωπαικής Ένωσης, που εξυπηρετεί αποκλειστικά περιβαλλοντικούς και κλιματικούς σκοπούς και το πρόγραμμα, όπως έχει κατατεθεί  για την περίοδο 2021-2027 είναι πιο φιλόδοξο από ποτέ. 3,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες και 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε δράσεις για το κλίμα, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αντιληφθεί τη σημασία της προστασίας της βιοποικιλότητας για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης.

Γιώργος Αμυράς

Το ίδιο έχουμε αντιληφθεί κι εμείς στο ΥΠΕΝ και στηρίζουμε έμπρακτα ως συντονιστής ολοκληρωμένα στρατηγικά έργα LIFE.

Θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω για την αγαστή συνεργασία το Πράσινο Ταμείο και τον Πρόεδρο του, Στάθη Σταθόπουλο. Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλη την «οικογένεια» του Προγράμματος LIFE» κατέληξε ο κ. Αμυράς.

Το Πράσινο Ταμείο, εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και έδρα του Εθνικού Σημείου Επαφής για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE/Περιβάλλον, διοργάνωσε την  «Εκδήλωση Εορτασμού 30 Χρόνων του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος LIFE για το Περιβάλλον και τη Δράση για το Κλίμα», στη Βίλα Καζούλη.

κυκλικη οικονομία

Στην εκδήλωση έγινε ανασκόπηση της συμμετοχής της Ελλάδας στο Πρόγραμμα LIFE από το 1992 έως και σήμερα, καθώς και παρουσίαση καλών πρακτικών και αποτελεσμάτων επιλεγμένων έργων LIFE.

Η πρώτη ενότητα εστίασε στη συμμετοχή της Ελλάδας στο Πρόγραμμα LIFE συνολικά όσο και στο ρόλο του Πράσινου Ταμείου και τη συμμετοχή του ΥΠΕΝ σε έργα LIFE, καθώς και στα κύρια σημεία της νέας Πρόσκλησης LIFE για το 2022.

Χαιρετισμοί απηύθυναν ο Γ. Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του ΥΠΕΝ, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου και τα Εθνικά Σημεία Επαφής του Προγράμματος LIFE για το Περιβάλλον, τον Μετριασμό και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και τη Μετάβαση σε Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

κυκλικη οικονομια

Επίσης παρουσιάστηκαν τα τρία Ολοκληρωμένα έργα LIFE (Integrated Projects), καθώς και εννιά Παραδοσιακά έργα Φύσης/Βιοποικιλότητας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής συνολικά.

 

Διαφήμιση