Αρχική Special Topics Ζελένσκι: Κοστίζει ζωές η καθυστέρηση του εμπάργκο στη Ρωσία

Ζελένσκι: Κοστίζει ζωές η καθυστέρηση του εμπάργκο στη Ρωσία

Ορισμένοι πολιτικοί ακόμα δεν μπορούν να αποφασίσουν να περιορίσουν τη ροή των πετροδολαρίων και των πετροευρώ στη Ρωσία για να μη θέσουν σε κίνδυνο τις οικονομίες τους

Σύνταξη : ecozen.gr

0
Μπούκα
Διαφήμιση

Η καθυστέρηση επιβολής εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο κοστίζει ζωές Ουκρανών, δήλωσε σήμερα σε διάγγελμά του ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι είπε ακόμη πως θα συνεχίσει να επιμένει η Ρωσία να αποκλειστεί εντελώς από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από έξι εβδομάδες ανάγκασε πάνω από 4 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα, κατέστρεψε πόλεις και έχει χιλιάδες θύματα, νεκρούς και τραυματίες.

Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η Μόσχα βγάζει τόσο πολλά χρήματα από τις εξαγωγές αργού πετρελαίου που δεν θεωρεί πως χρειάζεται να διαπραγματευτεί σοβαρά την αποκατάσταση της ειρήνης. Κάλεσε τον «δημοκρατικό κόσμο» να επιβάλει αμέσως εμπάργκο.

«Ορισμένοι πολιτικοί ακόμα δεν μπορούν να αποφασίσουν να περιορίσουν τη ροή των πετροδολαρίων και των πετροευρώ στη Ρωσία για να μη θέσουν σε κίνδυνο τις οικονομίες τους», είπε ο κ. Ζελένσκι, διαβεβαιώνοντας πάντως πως αναμένει ότι όντως θα επιβληθεί εμπάργκο.

«Το μόνο ερώτημα είναι πόσους ακόμη Ουκρανούς, άνδρες και γυναίκες, θα πρέπει να σκοτώσει ο ρωσικός στρατός ώστε εσείς, ορισμένοι πολιτικοί -ξέρουμε ποιοι είστε-, να βρείτε μέσα σας κάποια αποφασιστικότητα», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έβαλε στο στόχαστρο ρωσικές τράπεζες και μέλη της ελίτ επιβάλλοντας νέες κυρώσεις χθες Τετάρτη. Ο κ. Ζελένσκι έκρινε ότι τα μέτρα αυτά είναι θεαματικά μεν, αλλά ανεπαρκή.

Διαφήμιση