Αρχική Special Topics Το ωράριο λειτουργίας για καταστήματα Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο

Το ωράριο λειτουργίας για καταστήματα Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο

Τί ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν σήμερα και αύριο εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία

0
Σούπερ Μάρκετ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με ειδικό, εορταστικό ωράριο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στην κορύφωση της Μεγάλης Εβδομάδας και λίγες ώρες πριν την έλευση του φετινού Πάσχα.

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου, τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν πιο αργά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα κλείσουν νωρίτερα.

Τί ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν σήμερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Για την Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με το ωράριο που έχει προτείνει στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, για τη Μεγάλη Παρασκευή τα μαγαζιά προτείνεται να λειτουργήσουν από τη 13.00 το μεσημέρι έως τις 19.00 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 09.00 το πρωί μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι.

Τα καταστήματα σούπερ μάρκετ των αλυσίδων ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτη και MyMarket θα ανοίξουν σήμερα στη 1 το μεσημέρι (13:00) και θα κλείσουν στις 20:00.

Άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ (π.χ. Μασούτης) θα κλείσουν στις 19:00 σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή (22/4).

Το ωράριο για τα κρεοπωλεία

Από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 7:30 το βράδυ επιτρέπεται η λειτουργία των κρεοπωλείων τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλιου.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ανακοίνωσή της ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού, σήμερα η λειτουργία των κρεοπωλείων επιτρέπεται από τις 7:30 έως τις 19:30

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Τη Μεγάλη Παρασκευή (22/4) τα μαγαζιά προτείνεται να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο (23/4) από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Το ίδιο ωράριο προτείνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με μια μικρή διαφορά σε ό,τι αφορά στο ωράριο του Μεγάλου Σαββάτου που προτείνεται να είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Για τα μεγάλα καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ανακοίνωσε ότι για τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι, την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου και τη Δευτέρα του Πάσχα 25 του μήνα τα καταστήματα δεν λειτουργούν.

Διαφήμιση