Αρχική Μεταφορές Στη Μυτιλήνη με … υδροπλάνο – Υδατοδρόμια και σε Πλωμάρι, Πέτρα

Στη Μυτιλήνη με … υδροπλάνο – Υδατοδρόμια και σε Πλωμάρι, Πέτρα

Σύνταξη: ecozen.gr

Μια νέα εποχή στις μεταφορές εγκαινιάζεται στο νησί της Λέσβου με τη δημιουργία υδατοδρομίων που θα εξασφαλίσει τη αδιάκοπτη επικοινωνία του με άλλα νησιά του Αιγαίου.

0
υδατοδρομιο μυτιληνης hellenic seaplanes
Διαφήμιση

Δυναμική είσοδο στο δίκτυο υδατοδρομίων της Ελλάδας κάνει η Λέσβος με στόχο να δημιουργήσει υδατοδρόμια στη Μυτιλήνη, στο Πλωμάρι και στην Πέτρα. Στα σχέδια του νησιού προβλέπεται και δημιουργία υδάτινων πεδίων για την πολλαπλή δραστηριοποίηση των υδροπλάνων.
Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Αθανασίου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Στρατής Κύτελης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ευστράτιος Τζιμής ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes S.A., κ. Νικόλας Χαραλάμπους καθώς και ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της Βουλής που κατάγεται από τη Λέσβο.

hellenic seaplanes δημοτική αρχή μυτιλήνης αντιπρόεδρος βουλής
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χ. Αθανασίου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Σ. Κύτελης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ε. Τζιμής ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes S.A., κ. Ν. Χαραλάμπους

Έγινε κτενής αναφορά στο ανανεωμένο νομικό πλαίσιο που αφορά στην ίδρυση, τη λειτουργία και την εκμετάλλευση των υδατοδρομίων της χώρας, αλλά και στις ενέργειες που απαιτούνται για δημιουργία υδατοδρομίων από πλευράς της Hellenic Seaplanes.
Στη συνέχεια έγινε ανάλυση του σχεδίου για κατασκευή υδατοδρομίου στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη καθώς και την αδειοδότηση δύο υδάτινων πεδίων στις περιοχές Πλωμάρι και στο λιμάνι της Πέτρας.

Πρόσβαση στο νησί όλο το χρόνο με την Hellenic Seaplanes

Κοινός στόχος δημοτικής αρχής και Hellenic Seaplanes είναι η πολλαπλή λειτουργία και δραστηριοποίηση των υδροπλάνων όλο τον χρόνο στη Λέσβο αλλά και η εύκολη διασύνδεσή της με τα υπόλοιπα υδατοδρόμια του συμπλέγματος Βορείου Αιγαίου (υδατοδρόμια Χίου, Ψαρών και Οινουσσών) από πολλά σημεία.

Παράλληλα η αδειοδότηση και λειτουργία υδατοδρομίου και υδάτινων πεδίων στη Λέσβο εξυπηρετεί και το πλάνο δημιουργίας διεθνών υδατοδρομίων στο νησί λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής του θέσης και της ύπαρξης πυλών εισόδου – ζώνη Σένγκεν, με τα διεθνή υδατοδρόμια να παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο της Hellenic Seaplanes.

hellenic seaplanes δήμαρχος δυτικής λέσβου
Ο Δήμαρχος Δυτικής Μυτιλήνης, κ. Ταξιάρχης Βέρρος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes S.A., κ. Νικόλας Χαραλάμπους

Πτήσεις charter

Η κατασκευή υδατοδρομίου στην Μυτιλήνη αποτελεί μεγαλόπνοο έργο και αποτέλεσμα της επιμονής και της πρωτοβουλίας του Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Αθανασίου και του Δημάρχου Μυτιλήνης, κ. Κύτελη που επιδιώκουν σχολαστικά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των μεταφορικών υποδομών του νησιού.
Παράλληλα η δημιουργία του υδατοδρομίου και η έλευση των υδροπλάνων στη Λέσβο θα ανοίξει αυτόματα νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους ενώ πολλές εμπορικές και τουριστικές ευκαιρίες θα φέρει η επιχειρησιακή λειτουργία των υδροπλάνων με πτήσεις οργανωμένες, charter καθώς και τουριστικού (περιηγητικού) ενδιαφέροντος αλλά και ευκαιρίες να συνδυαστεί η λειτουργία των υδατοδρομίων με τα αεροδρόμια και τα λιμάνια ώστε να υπάρχει ένα πλήρες και αποτελεσματικό δίκτυο υποδομών.

«Εγκαίνια» στην τουριστική σεζόν του 2023

Μετά το τέλος της επιτυχούς αυτής συνάντησης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής της Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε: «Η Κυβέρνησή μας, με σχέδιο και υπευθυνότητα προγραμματίζει την ανάπτυξη των νησιών μας».

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Στρατής Κύτελης, δήλωσε ότι «με τη βοήθεια του Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Χ. Αθανασίου, επιδιώξαμε με κάθε τρόπο και μέσο να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές για την ανάπτυξη του νησιού μας. Δημιουργήσαμε Πύλη Εισόδου – Ζώνη Σένγκεν, στο Πλωμάρι, και σχεδιάζουμε τη δημιουργία Υδατοδρομίου και Υδάτινων Πεδίων στο Δήμο μας, σύμφωνα με τη μελέτη των ειδικών. Με τη συγκεκριμένη αυτή πρόταση της Hellenic Seaplanes δημιουργούμε ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις για τη σύνδεση του νησιού μας με τα άλλα νησιά του Αρχιπελάγους, γεγονός που θα αυξήσει τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού μας».

υδροπλάνο
Εικόνα: hellenic-seaplanes.com

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes S.A. , Νικόλας Χαραλάμπους ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Hellenic Seaplanes,της Δημοτικής Αρχής της Μυτιλήνης και του Αντιπροέδρου της Βουλής ήταν ιδιαίτερα καρποφόρα καθώς καταφέραμε να προσδιορίσουμε άμεσα το χρονοδιάγραμμα για την χωροθέτηση του υδατοδρομίου και των υδάτινων πεδίων στο νησί. Η διαδικασία της δημιουργίας των τεχνικών φακέλων θα ξεκινήσει άμεσα και ελπίζουμε όσο το δυνατό πιο άμεσα να την έχουμε ολοκληρώσει, ώστε να δούμε γρήγορα την έλευση των υδροπλάνων και τα πολλαπλά πλεονεκτήματα που θα φέρουν μαζί τους στη Μυτιλήνη αλλά και σε όλο το σύμπλεγμα υδατοδρομίων Βορείου Αιγαίου».

Στο πλαίσιο της παρουσίας του CEO της Hellenic Seaplanes στη Μυτιλήνη, ο κ. Χαραλάμπους συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Δυτικής Μυτιλήνης, κ. Ταξιάρχη Βέρρο.
Κατά την κοινή τους εμφάνιση, ο κ. Βέρρος ξενάγησε τον κ. Χαραλάμπους στο λιμάνι της Πέτρας και πραγματοποιήθηκε από κοινού εποπτεία του σημείου που προορίζεται να γίνει η χωροθέτηση του υδάτινου πεδίου όπου θα προσθαλασσώνονται τα υδροπλάνα, αρχής γενομένης από την τουριστική σεζόν του 2023. Για τις θετικές εξελίξεις που φέρνει η ένταξη της Μυτιλήνης στο δίκτυο υδατοδρομίων της Ελλάδας αναφέρθηκε ο κ. Βέρρος:

«Το υδατοδρόμιο και τα υδάτινα πεδία αποτελούν υψίστης σημασίας έργα υποδομής για το νησί μας και θα προσφέρουν νέα δυναμική στους τρόπους μεταφοράς σε αυτό αλλά και στην ίδια την τουριστική ταυτότητα της Μυτιλήνης. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα υδροπλάνα και η καλή συνεργασία που θα έχουμε με τη Hellenic Seaplanes είναι σίγουρο ότι θα φέρει το όραμά μας για υδροπλάνα στη Λέσβο, στην τελική υλοποίησή του».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠασχαλινά κουλουράκια από τον Τάσο Αντωνίου
Επόμενο άρθροΟ ΟΤΕ στη λίστα των “World’s Most Ethical Companies” για δεύτερη χρονιά