Αρχική Επιχειρείν Σε νερό από… αέρα επενδύει ο Bill Gates

Σε νερό από… αέρα επενδύει ο Bill Gates

Σύνταξη: ecozen.gr

Στα υδροπάνελ της Lightsmith Climate Resilience επενδύει η Breakthrough Energy Ventures του Μπιλ Γκέιτς

0
υδροπανελ
Διαφήμιση
Νερό από… αέρα μέσω υδροπάνελ παράγει η Source Global σε οποιοδήποτε σημείο στον πλανήτη. Σε αυτή την εταιρία μεγάλος επενδυτής είναι ο Μπιλ Γκέιτς μέσω της εταιρίας του Breakthrough Energy Ventures του Μπιλ Γκέιτς, ανέφερε το CNBC.

Οι εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δείχνουν ότι περίπου ο μισός πληθυσμός του πλανήτη θα ζει σε περιοχές με έλλειψη νερού σε λιγότερο από τρία χρόνια. Ενώ μέρη της Ασίας και της Αφρικής είναι γνωστά για την έλλειψη πρόσβασης σε πόσιμο νερό, η ανάγκη των ΗΠΑ για καθαρή και συνεχή παροχή πόσιμου νερού δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

Νερό ακόμα και στην έρημο;

Η τεχνολογία της Source Global αποτελείται από ένα σύστημα για τη συλλογή νερού πρακτικά οπουδήποτε στον πλανήτη. Το σύστημα επινοήθηκε το 2014 από τον Cody Friesen στο Arizona State University στις ΗΠΑ και αποτελείται από ένα πάνελ που μοιάζει εμφανισιακά με ένα ηλιακό πάνελ, αλλά διαφέρει στο ότι παράγει νερό αντί για ενέργεια.

Ένα μόνο υδροπάνελ μπορεί να αντικαταστήσει 54.000 πλαστικά μπουκάλια νερού κατά τη διάρκεια της 15ετούς ζωής του

υδροπανελ

Μέρος του συστήματος περιλαμβάνει ηλιακούς συλλέκτες που παγιδεύουν την ενέργεια από τον ήλιο για να λειτουργήσει η συσκευή και να γίνει ανεξάρτητη από τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας. Η παραγόμενη ενέργεια χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία ανεμιστήρων που απορροφούν τον αέρα του περιβάλλοντος και τον ωθούν πάνω σε ένα υλικό που απορροφά το νερό και παγιδεύει τους υδρατμούς.

Οι παγιδευμένοι υδρατμοί στη συνέχεια εξάγονται και συμπυκνώνονται, ενώ στη συνέχεια συλλέγονται. Στη συνέχεια, προστίθενται μέταλλα για να εξασφαλιστεί η σωστή γεύση του νερού. Ένας μόνο υδροθερμικός πίνακας που χρησιμοποιείται από την Source μπορεί να αντικαταστήσει 54.000 πλαστικά μπουκάλια νερού μίας χρήσης κατά τη διάρκεια της 15ετούς ζωής του, υποστηρίζει η εταιρεία στον ιστότοπό της.

water

Σε 52 χώρες τα υδροπάνελ της Source

Η Source έχει ήδη εγκαταστήσει τα πάνελ της σε 450 τοποθεσίες έργων σε 52 χώρες, ενώ πέρυσι λάνσαρε τη δική της μάρκα εμφιαλωμένου νερού στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Τα υδροπάνελ τα οποία είναι πλήρως ανακυκλώσιμα, μπορούν να εγκατασταθούν ακόμα και πάνω ή κοντά στο σπίτι μας με εύκαμπτες σωληνώσεις για να παραδίδουν το απόθεμα πόσιμου νερού απευθείας σε μια βρύση.

source

Η εταιρεία έχει πλέον συγκεντρώσει 150 εκατομμύρια δολάρια μέσω εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων όπως η Breakthrough Energy του Bill Gates, η Black Rock, η Duke Energy και η Lightsmith Group, αναφέρει το CNBC στο ρεπορτάζ του. Ο τρόπος με τον οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτή την επένδυση δεν έχει αποκαλυφθεί.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά η Ρωσία
Επόμενο άρθροΙσοπεδώθηκε η πόλη Τσερνίχιβ VIDEO- Αποχώρηση Ρώσων από τη Σούμι