Αρχική Special Topics Ρωσικά αντίποινα για το πλήγμα στη ναυαρχίδα

Ρωσικά αντίποινα για το πλήγμα στη ναυαρχίδα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
mariopoli ukrania
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Διαφήμιση

Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν χθες από ρωσικά πυρά σε λεωφορεία απομάκρυνσης αμάχων στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική γενική εισαγγελία.

“Στις 14 Απριλίου, Ρώσοι στρατιωτικοί άνοιξαν πυρ σε λεωφορεία απομάκρυνσης με αμάχους στην περιοχή Μπορόβα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν”, αναφέρει η ουκρανική εισαγγελία σε μήνυμά της στην εφαρμογή Telegram. Έρευνα άρχισε για “παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου, σε σχέση με φόνο εκ προμελέτης”, προσθέτει.

Παράλληλα στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς κατά της πόλης Βασίλιβκα, στην οποία σπίτια, ένα κατάστημα και εγκατάσταση του σιδηροδρομικού σταθμού του Ταβρίισκ υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με μήνυμα της ουκρανικής περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης στην εφαρμογή Telegram.

ukraine war
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη Ρωσία περισσότερα από 20 κτίρια και ένα σχολείο υπέστησαν χθες ζημιές από τον ουκρανικό βομβαρδισμό ρωσικού χωριού στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, στη δυτική Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις ρωσικές περιφερειακές αρχές.

Ένα εργοστάσιο στην περιοχή του Κιέβου, που κατασκευάζει πυραύλους Neptune τους οποίους ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως χρησιμοποίησε για να πλήξει το ρωσικό καταδρομικό Moskva, επλήγη στη διάρκεια της νύκτας από ρωσική επίθεση, διαπίστωσαν σήμερα δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην περιοχή.

Η Ρωσία απειλεί με πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο ως αντίποινα για τη βύθιση του Moskva. Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιφέρεια του Κιέβου, στην περιοχή του Βασίλκιφ (νοτιοδυτικά του Κιέβου).

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας λέει ότι έχει πραγματοποιήσει πυραυλικές επιθέσεις με στόχο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, προειδοποιώντας ότι επιθέσεις όπως αυτή θα ενταθούν ως αντίποινα για τις ουκρανικές «τρομοκρατικές επιθέσεις» ή «πράξεις δολιοφθοράς» στη Ρωσία.

Η Ρωσία λέει ότι οι πύραυλοι κρουζ με βάση τη θάλασσα έπληξαν εργοστάσιο επισκευής αντιπλοϊκών πυραύλων (νότια του αεροδρομίου Τζουλιάνι) κατά τη διάρκεια της νύχτας, το οποίο παράγει συστήματα αεράμυνας και πυραύλους κατά πλοίων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σχέση με τη βύθιση του Moskva, καθώς φέρεται ότι εκεί κατασκευάζονται πύραυλοι Νέπτουν.

Διαφήμιση