Αρχική Special Topics Πύραυλοι πάνω από το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης

Πύραυλοι πάνω από το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ζαποριζια πυρηνικο εργοστασιο
Το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια
Διαφήμιση

Πύραυλοι πάνω από τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης πέρασαν σήμερα σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας ENERGOATOM. Η στρατιωτική διοίκηση της Ζαπορίζια όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός ανέφεραν ότι υπάρχουν εκρήξεις προκαλώντας μεγάλη ανησυχία για ενδεχόμενο πυρηνικό ατύχημα.  Σε άλλο μήνυμα, η εταιρία Energoatom ανέφερε ότι δύο πύραυλοι πέρασαν πάνω από τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης.

lavrov
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ

Λαβρόφ: «Ο κίνδυνος για πυρηνικό πόλεμο είναι υπαρκτός»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, νωρίτερα, προειδοποίησε τη Δύση να μην υποτιμά τον αυξημένο κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου.

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Η Ρωσία θέλει να αποκλείσει την απειλή πυρηνικών συγκρούσεων και επιθυμεί να περιορίσει όλες τις πιθανότητες τεχνητής κλιμάκωσης, ωστόσο οι κίνδυνοι τώρα είναι σημαντικοί και δεν πρέπει να τους υποτιμούμε», τόνισε ο Λαβρόφ, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο, ότι «υποδύεται» ότι διαπραγματεύεται. «Είναι καλός ηθοποιός (…) αν κοιτάξουμε προσεκτικά και διαβάσουμε προσεκτικά αυτά που λέει, θα βρούμε χιλιάδες αντιφάσεις», είπε.

«Η καλή θέληση έχει και τα όριά της. Και αν δεν είναι αμοιβαία, δεν συμβάλλει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης», είπε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Αλλά συνεχίζουμε να διεξάγουμε διαπραγματεύσεις με την ομάδα (που επέλεξε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι) και οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν», πρόσθεσε.

Η «κατάσταση» στην Ουκρανία θα λήξει με μια συνθήκη, όμως το περιεχόμενό της θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στο στρατιωτικό πεδίο, τόνισε ο Λαβρόφ.

Μαύροι καπνοί πάνω από το Άζοφσταλ

Στο μεταξύ, μαύροι καπνοί φαίνονται από το εργοστάσιο Αζοφστάλ, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι πολλοί άμαχοι μαζί με Ουκρανούς στρατιώτες.

Διαφήμιση