Αρχική Περιβάλλον Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021»: Άνοιξε πάλι η πλατφόρμα για αιτήσεις

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021»: Άνοιξε πάλι η πλατφόρμα για αιτήσεις

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Εξοικονομώ Αυτονομώ
Άνοιξε πάλι η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021»
Διαφήμιση

Άνοιξε πάλι η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» για όσες αιτήσεις δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν εξαιτίας των δυσλειτουργιών της.

Έτσι, οι πολίτες που ξεκίνησαν τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» αλλά δεν προχώρησαν στην οριστική υποβολή της αίτησης στην πλατφόρμα buildingcert έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι αιτήσεις σε εκκρεμότητα αφορούν σε μονοκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ.

Με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (τεύχος Β, με αριθμό 1600 της 4ης Απριλίου 2022) θεσμοθετείται η δυνατότητα ολοκλήρωσης των αιτήσεων σε εκκρεμότητα στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», από τη Δευτέρα 4 Απριλίου και ώρα 17:00, έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις, που υποβλήθηκαν έως τις 15 Μαρτίου 2022, που έληξε η σχετική προθεσμία για τις μεμονωμένες κατοικίες, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ ξεπερνούν κατά πολύ το στόχο ενεργειακής αναβάθμισης 50.000 κατοικιών που είχε τεθεί και υπερκαλύπτουν τον προϋπολογισμό των διαθέσιμων πόρων 600.000 εκατ. ευρώ.

Πολυκατοικίες

Τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις πολυκατοικίες, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022.

Για τις αιτήσεις πολυκατοικίας στο νέο «Εξοικονομώ» προβλέπεται bonus +10% στο προβλεπόμενο ποσοστό επιχορήγησης του κάθε συμμετέχοντος διαμερίσματος,  όταν συμμετέχει το σύνολο των χιλιοστών της Πολυκατοικίας. Παράλληλα είναι απαραίτητη η συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών του ακινήτου για τη συμμετοχή διαμερίσματος ή διαμερισμάτων στο πρόγραμμα.

Η απόφαση 

Η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Ανάπτυξης Επενδύσεων αναφέρει ότι:

«Για αιτήσεις μονοκατοικίας/μεμονωμένου διαμερί­σματος που κατά την λήξη της άνω προθεσμίας βρί­σκονται σε στάδια καταχώρησης, δίδεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης της διαδικασίας υποβολής αίτησης, για διάστημα με ημερομηνία έναρξης την 4η Απριλίου 2022 και ημερομηνία λήξης την 15η Απριλίου 2022. Κατά το διάστημα αυτό, για όλες τις ενεργές αιτήσεις δεν δίνεται η δυνατότητα έναρξης και υποβολής νέας αίτησης. Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων πολυκα­τοικίας ορίζεται η 18η Απριλίου 2022 και ως ημερομηνία λήξης η 30ή Μαΐου 2022. Οι παραπάνω ημερομηνίες δύναται να τροποποιη­θούν, εφόσον αυτό καθίσταται αναγκαίο στα πλαίσια λή­ψης μέτρων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών».

Διαφήμιση