Αρχική Special Topics Ουκρανία: Σώθηκε ο στρατιώτης με τη σφαίρα στην καρδιά

Ουκρανία: Σώθηκε ο στρατιώτης με τη σφαίρα στην καρδιά

Ομάδα Ουκρανών και Λευκορώσων γιατρών πραγματοποίησαν τη δύσκολη επέμβαση αφαίρεσης της σφαίρας από την καρδιά του νεαρού Ουκρανού στρατιώτη.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
heart
Ο στρατιώτης που επέζησε από τη σφαίρα στην καρδιά με την ομάδα χειρουργών που έκαναν την επέμβαση αφαίρεσης της σφαίρας.
Διαφήμιση

Η σφαίρα που δέχθηκε στην καρδιά από ρωσικά πυρά δεν κατάφερε να κόψει το νήμα της ζωής σε έναν Ουκρανό στρατιώτη. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Feofaniya στο Κίεβο έκπληκτοι οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η καρδιά του χτυπούσε ακόμα. Η επέμβαση που ακολούθησε ήταν δύσκολη όμως οι χειρουργοί κατάφεραν να αφαιρέσουν τη σφαίρα και να του σώσουν τη ζωή.

Στα πλάνα που ακολουθούν δείχνουν την ομάδα Ουκρανών και Λευκορώσων γιατρών να πραγματοποιούν την επέμβαση στην παλλόμενη καρδιά του νεαρού στρατιώτη και να αφαιρούν τη ρωσική σφαίρα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail το νοσοκομείο είναι γεμάτο από Ουκρανούς που φέρουν άλλοι σοβαρά τραύματα κι άλλοι ελαφρά, ωστόσο τα πλάνα που δείχνει η ουκρανική τηλεόραση, εστιάζουν σε μια άκρως επικίνδυνη επέμβαση καρδιάς.

Δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στη μάχη

Μετά την πολύ δύσκολη επέμβαση, ο στρατιώτης βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης, ενώ μάλιστα δηλώνει πλέον έτοιμος να γυρίσει στη θέση μάχης.

Σε φωτογραφία που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Daily Mail», o ασθενής κατάφερε να σταθεί όρθιος ποζάροντας περήφανος δίπλα στους γιατρούς που του έσωσαν τη ζωή. Το εκπληκτικό κατόρθωμα των γιατρών έρχεται την ώρα που η Ρωσία «εξαπέλυσε χημικά όπλα στη Μαριούπολη» με τα ουκρανικά στρατεύματα να ισχυρίζονται ότι χτυπήθηκαν από χημικά που έπεσαν από μη επανδρωμένο αεροσκάφος και τους άφησε να μην μπορούν να αναπνεύσουν και να ζαλιστούν – καθώς ο δήμαρχος της πολιορκημένης πόλης αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από 10.000 άμαχοι στη σύγκρουση έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής.

Πηγή: Daily Mail

Διαφήμιση