Αρχική Τεχνολογία Ο Έλον Μασκ προσφέρεται να αγοράσει το Twitter για 41 δισ δολάρια

Ο Έλον Μασκ προσφέρεται να αγοράσει το Twitter για 41 δισ δολάρια

Ο δισεκατομμυριούχος και χρήστης του twitter Έλον Μασκ έκανε μια προσφορά να αγοράσει το 100% των μετοχών για τον γίγαντα των social media.

0
mask
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο Έλον Μασκ, δισεκατομμυριούχος Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, προσφέρθηκε να αγοράσει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

O Μασκ προσφερόταν να πληρώσει συνολικά 41,39 δισεκατομμύρια δολάρια (37,92 δισεκατομμύρια ευρώ) για να αγοράσει την πλατφόρμα.

Αυτό ανέρχεται σε 54,20 $ ανά μετοχή, αύξηση 38% στην τιμή ανά μετοχή πριν ο Musk αγοράσει πάνω από το 9% των μετοχών την 1η Απριλίου . Η τιμή της μετοχής του Twitter εκτινάχθηκε αισθητά στις συναλλαγές πριν από την αγορά, πλησιάζοντας ήδη την αξία που είχε προσφέρει ο Μασκ. 

“Από τότε που έκανα την επένδυσή μου, συνειδητοποιώ τώρα ότι η εταιρεία ούτε θα ευδοκιμήσει ούτε θα υπηρετήσει αυτήν την κοινωνική επιταγή στην τρέχουσα μορφή της. Το Twitter πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία”, είπε ο Μασκ σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Twitter, Μπρετ Τέιλορ, σύμφωνα το Reuters.

«Η προσφορά μου είναι η καλύτερη και (πρόκειται για την)τελική μου προσφορά και αν δεν γίνει αποδεκτή, θα πρέπει να επανεξετάσω τη θέση μου ως μέτοχος», είπε ο Μασκ.

Γιατί ο Έλον Μασκ ενδιαφέρεται για το Twitter;

Τη Δευτέρα, ο Μασκ είπε ότι δεν θα συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Parag Agrawal.

Ο Μασκ έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης – κατέχοντας το 9,5% των μετοχών – με 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter θα τον περιόριζε να κατέχει όχι περισσότερο από το 14,9% της εταιρείας και θα τον υποχρέωνε να ενεργεί μόνο προς το συμφέρον της εταιρείας.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε στείλει στο Twitter αρκετές προτάσεις για την πλατφόρμα μετά την αγορά των μετοχών, συμπεριλαμβανομένου του να κάνει το Twitter απαλλαγμένο από διαφημίσεις, παρά το γεγονός ότι οι διαφημίσεις αποφέρουν σχεδόν το 90% των εσόδων της εταιρείας.

Η παρουσία του Μασκ στα social media

Ο Μασκ είχε προτείνει επίσης την εισαγωγή ενός κουμπιού επεξεργασίας στον ιστότοπο. 

Συμφώνησε να πληρώσει 20 εκατομμύρια δολάρια και να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Tesla αφού κατηγορήθηκε για δόλια αύξηση των τιμών των μετοχών της εταιρείας με ένα tweet του 2018.

Οι 81 εκατομμύρια οπαδοί του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla στο Twitter συναγωνίζονται τους θαυμαστές των ποπ σταρ όπως η Lady Gaga και η Ariana Grande.

Έχει υποστηρίξει κρυπτονομίσματα και τεχνολογίες blockchain με εμφανή τρόπο, κερδίζοντας υποστήριξη από αυτές τις διαδικτυακές κοινότητες.

Ισχυρίζεται ότι είναι «απόλυτος ως την ελευθερία του λόγου» και έχει επικρίνει το Twitter ότι δεν υποστηρίζει αυτές τις αρχές στα επίπεδα που θεωρεί απαραίτητα. Τα σχόλιά του για το συγκεκριμένο θέμα θυμίζουν εκείνα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και άλλων δεξιών προσωπικοτήτων που έχουν εκτοξευθεί από την πλατφόρμα.

(dw, dpa, Reuters)

Διαφήμιση