Νέα Υόρκη: 5 δέχτηκαν πυρά και 13 τραυματίστηκαν στο μετρό

    Σε διάφορα σημεία στο μετρό βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί που δεν εξερράγησαν

    Σύνταξη: ecozen.gr

    0
    newyork
    Ο χάρτης του σταθμού του μετρό όπου έγινε η επίθεση
    Διαφήμιση

    Ένα βίντεο αναρτήθηκε στα social media αμέσως μετά την επίθεση και τους πυροβολισμούς στο μετρό του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη. Όπως αποδεικνύεται από την εικόνα, ο δράστης ξεκίνησε την επίθεση μέσα στον συρμό, ο οποίος βρισκόταν εν κινήσει. Ο δράστης πέταξε καπνογόνο μέσα στο βαγόνι και αμέσως μετά άρχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας τουλάχιστον 5 επιβάτες ενώ ακόμα 13 έχουν τραυματιστεί.

    Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που ο συρμός φτάνει στην πλατφόρμα και ανοίγουν οι πόρτες του βαγονιού. Από μέσα βγαίνουν καπνοί και άνθρωποι έντρομοι. Δευτερόλεπτα μετά, βγαίνουν υποβασταζόμενοι και οι πρώτοι τραυματίες.

    Το χρονικό της επίθεσης

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το τμήμα πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης πέντε άτομα δέχτηκαν πυροβολισμούς από τον δράστη και τουλάχιστον 13 άτομα έχουν τραυματιστεί, ενώ βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί που δεν εξερράγησαν σε σταθμό του μετρό στην περιοχή.

    Ο ύποπτος φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα, ήταν ντυμένος στα μαύρα, φορούσε πορτοκαλί γιλέκο και κουβαλούσε εργαλειοθήκη σύμφωνα με μαρτυρίες των επιβατών.

    https://twitter.com/MeetMalcom/status/1513880714391035913

    Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10 το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης) στο σταθμό μετρό στη συμβολή των 4th Avenue and 36th Street Station σε γραμμή του μετρό που διασχίζει το νότιο Μπρούκλιν σε απόσταση περίπου 15 λεπτών από το Μανχάταν. Τα τοπικά σχολεία έκλεισαν για προληπτικούς λόγους.

    Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής και της αστυνομίας ερευνούσαν αναφορές ότι υπήρξε έκρηξη, αλλά το αστυνομικό τμήμα έγραψε στο Twitter ότι «δεν υπήρχαν ενεργοί εκρηκτικοί μηχανισμοί αυτή τη στιγμή». Στο σημείο βρέθηκαν πολλές συσκευές καπνού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του δημάρχου.

     

     

    Διαφήμιση