Αρχική Μεταφορές Levante Ferries: Τον Ιούνιο τα πρώτα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Σμύρνη

Levante Ferries: Τον Ιούνιο τα πρώτα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Σμύρνη

Σύνταξη: ecozen.gr

«Θα είναι μια γραμμή η οποία θα αναβαθμίσει τη Θεσσαλονίκη και θα ενισχύσει την εμπορική της κίνηση» σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστα Κατσαφάδο.

0
Θεσσαλονίκη
Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή θα αναβαθμίσει τη Θεσσαλονίκη και θα ενισχύσει την εμπορική της κίνηση
Διαφήμιση

«Γραμμή φιλίας» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εγκαινιάζεται στις αρχές Ιουνίου με την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στο TV100.

«Ήταν ένα αίτημα πάρα πολλών ετών η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης και Σμύρνης. Πολύ σωστά λέγεται μια γραμμή φιλίας, αλλά παράλληλα θα καταφέρει να ενισχύσει τουριστικά τη συμπρωτεύουσα, όπως επίσης θα την βοηθήσει στον τομέα της διακίνησης των προϊόντων και των μεταφορών. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι αυτή η γραμμή θα αρχίσει να λειτουργεί γύρω στις αρχές Ιουνίου» σημείωσε ο κ. Κατσαδάφος.

Αναφερόμενος στα οφέλη που θα έχει η Θεσσαλονίκη από την ακτοπλοϊκή σύνδεσή της με τη Σμύρνη, ο υφυπουργός σημείωσε ότι «θα είναι μια γραμμή η οποία θα αναβαθμίσει τη Θεσσαλονίκη και θα ενισχύσει την εμπορική της κίνηση». «Θα είναι ένα σύγχρονο πλοίο, επιβατηγό αλλά και οχηματαγωγό. Θα μεταφέρει πολλά φορτηγά, διότι η περιοχή έξω από τη Σμύρνη είναι μια εργοστασιακή περιοχή για την Τουρκία και όλη η διακίνηση των προϊόντων, η οποία γινόταν μέσω Κωνσταντινούπολης, πλέον θα γίνεται ακτοπλοϊκά. Είναι κι αυτό ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα» τόνισε ο κ. Κατσαφάδος.

σμυρνη
Λιμάνι Σμύρνης

Η εταιρεία που, όπως φαίνεται, έλαβε το πράσινο φως για να αναλάβει τη διασύνδεση των δύο περιοχών, είναι η Levante Ferries. «Η συχνότητα των δρομολογίων και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες έχουν μπει σε προγραμματική συζήτηση. Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να διαμορφωθεί ο χώρος όπου θα δένει το συγκεκριμένο πλοίο. Πρέπει να υπάρχει και η πύλη Σένγκεν, διότι υπάρχουν και άλλα θέματα ασφάλειας, τα οποία θα προκύψουν από τη λειτουργία της γραμμής” ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας κι εκτίμησε ότι “όλα θα είναι έτοιμα στα τέλη Μαΐου, ώστε στις αρχές Ιουνίου να έχει δρομολογηθεί το πλοίο».

Με το «Smyrna di Levante» θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Σμύρνη σύμφωνα με τη Levante Ferries. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, αυτή την περίοδο το πλοίο δέχεται ολοκληρωτική μετασκευή, ευρεία τεχνολογική αναβάθμιση, καθώς και πλήρη αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση εσωτερικών χώρων. «Οι εργασίες είναι σε τελικό στάδιο και σύντομα υπόσχεται να ταξιδεύει τους επιβάτες του από τη Νύφη του Θερμαϊκού στην Κοσμοπολίτικη Μικρασιάτισσα, με την ασφάλεια και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει τη Levante Ferries».

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλλάδα-Αίγυπτος: Πιο κοντά στην ηλεκτρική διασύνδεση
Επόμενο άρθροΈρευνα SAS, MIT: Η Τεχνητή Νοημοσύνη ισχυρό εργαλείο στην εμπειρία πελάτη