Αρχική Ενέργεια Κομισιόν: Μειώστε την κατανάλωση ενέργειας – Σύσταση στους Ευρωπαίους πολίτες

Κομισιόν: Μειώστε την κατανάλωση ενέργειας – Σύσταση στους Ευρωπαίους πολίτες

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Κομισιόν
Διαφήμιση

Οδηγίες προς τους Ευρωπαίους πολίτες δίνει η Κομισιόν ώστε να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας και η εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Συγκεκριμένα, συστήνει στους Ευρωπαίους να οδηγούν όσο είναι δυνατό λιγότερο, να περιορίσουν τη χρήση των κλιματιστικών και να δουλεύουν από το σπίτι τρεις φορές την εβδομάδας. Τα μέτρα που εκπονήθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΔΟΕ) θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν  450 ευρώ ετησίως, για κάθε νοικοκυριό, όπως μεταδίδει το BBC.

ΜΜΜ
Τη χρήση των ΜΜΜ προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για ελάττωση της χρήσης ενέργειας

Με την αδυναμία της Ευρώπης να βρει άλλους προμηθευτές ενέργειας καθίσταται αναγκαίο οι πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση ώστε να μειωθεί με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα της Ρωσίας να χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το σχέδιο των εννέα σημείων, με τίτλο «Playing My Part», προτρέπει τους πολίτες να οδηγούν λιγότερο, χρησιμοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή να εργάζονται από το σπίτι τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Επίσης:

  • Να χαμηλώνουν όσο μπορούν τη θέρμανση το χειμώνα και να χρησιμοποιούν όσο λιγότερο μπορούν τον κλιματισμό το καλοκαίρι.
  • Να οδηγούν πιο αργά στους αυτοκινητόδρομους, χωρίς να χρησιμοποιούν τον κλιματισμό του αυτοκινήτου.
  • Να προτιμούν για τα ταξίδια τους το τρένο από το αεροπλάνο.
  • Να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και όπου είναι δυνατό να προτιμούν να πηγαίνουν με τα πόδια ή με το ποδήλατο.
  • Να περιορίσουν τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο όσο είναι δυνατό τις Κυριακές.

ΠΗΓΗ: BBC

Διαφήμιση