Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Καλαφάτης: Πόλος ανάπτυξης το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Καλαφάτης: Πόλος ανάπτυξης το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Νέο γήπεδο ΠΑΟΚ
Διαφήμιση

Ένας  υπερτοπικός πόλος ανάπτυξης όχι μονάχα για την Τούμπα, και τη Θεσσαλονίκη αλλά για την ευρύτερη περιοχή είναι το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4

«Μιλάμε για κάτι πολύ ευρύτερο, με πυρήνα το ποδοσφαιρικό γήπεδο, το οποίο θα είναι ένα στολίδι ευρωπαϊκών προδιαγραφών» τόνισε ο Υφυπουργός καθώς θα αποτελέσει σύμφωνα με τον ίδιο πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος αλλά και αρχαιολογικού συνδυάζοντας το με τον αρχαιολογικό χώρο της Τούμπας.

καλαφατης τουμπα

«Τα αρχαία είναι asset. Και μπορούν ν΄αναδειχθούν ως τουριστικός πόλος ανάπτυξης. Θ’ αναβαθμίσει την περιοχή, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας και θ’ αποκτήσει και η Θεσσαλονίκη μέσω της Τούμπας έναν άλλο χαρακτήρα». Επίσης, ανέφερε ότι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής θα είναι τεράστια καθώς θα πραγματοποιηθούν αναπλάσεις στον περιβάλλοντα χώρο. «Είναι win win για όλους», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών.

«Το είπαμε, το κάναμε»

«Με σχετική οδηγία που είχα από  τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια. Είχαμε  υποδειγματική συνεργασία με τον ΠΑΟΚ και οι συναρμόδιοι Υπουργοί κινήθηκαν με τη μέγιστη ταχύτητα.  Θα συνεχίσω να στηρίζω την προσπάθεια του ΠΑΟΚ, όπως και τις προσπάθειες όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, να αποκτήσουν σύγχρονες εγκαταστάσεις», τόνισε σε δήλωσή του στην ΕΡΤ3 ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης αναφορικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

«Η απόφαση του ΣτΕ εκδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ και περνάμε τώρα στη φάση της σύνταξης Προεδρικού Διατάγματος»

τουμπα αρχαια
Τα αρχαία είναι asset σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη

Μιλώντας για το ίδιο θέμα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 τόνισε: 
«Διπλά σημαντική μέρα η χθεσινή για τον ΠΑΟΚ. Το χθεσινό αγωνιστικό αποτέλεσμα είναι το ένα. Αλλά θεωρώ ότι αυτό που αποτελεί και μια παρακαταθήκη και για το ίδιο το σωματείο αλλά και για την πόλη είναι το ότι βαδίζουμε πλέον στην τελική ευθεία και απομένουν τα τυπικά για τη έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα νέο γήπεδο στην περιοχή της Τούμπας». Όπως εξήγησε ο κ. Καλαφάτης, «είμαστε πολύ χαρούμενοι με τα απτά αποτελέσματα. Δεν μιλάμε ούτε με ευχολόγια ούτε με σχεδιασμούς».

Τέλος, σε συνέντευξή του στο Αθλητικό Metropolis 95,5 πρόσθεσε ότι:
«Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την Τούμπα περιελάμβανε μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις. Ήταν πιο ‘βαρύ’ από αυτό της ανάπλασης της ΔΕΘ, για παράδειγμα. Τα αποτελέσματα, όμως, μιλάνε».
Αναφερόμενος στο ζήτημα του Καυτανζογλείου είπε ότι «Μπορούμε να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις. Είναι κάτι που μπορούμε να δούμε» και για το γήπεδο του Άρη τόνισε ότι υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης  «έχει εκφραστεί ξεκάθαρα να αποκτήσει ο Άρης γήπεδο στο μοντέλο της διπλής ανάπλασης».

Διαφήμιση