Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Γρήγορη πορεία για το πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων

Γρήγορη πορεία για το πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων

Σύνταξη: ecozen.gr

0
πολεοδομικος σχεδιασμος
Διαφήμιση

«Πρόκειται για έναν πολύ υψηλό εθνικό στόχο που πρέπει να κατακτήσουμε όλοι μαζί και γι’ αυτό δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις», υπογραμμίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την πορεία του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης».

Σχετικά με την πορεία του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» που έχει εντάξει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αφορά στον σύγχρονο πολεοδομικό σχεδιασμό για πάνω από το 70% της Επικράτειας, με 229 μελέτες Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και 16 μελέτες Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων, σε 4 κύκλους αναθέσεων που θα «καλύψουν» 768 Δημοτικές Ενότητες όλης της χώρας, επισημαίνονται τα εξής:

• Αναφορικά με τα χρονικά ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης, διευκρινίζεται ότι το 30% των μελετών (περί τις 70 μελέτες) προβλέπεται να έχει συμβασιοποιηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 και το 100% των μελετών έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Οι αναθέσεις του Α΄ κύκλου θα γίνουν άμεσα.
• Σχετικά με Β’ κύκλο, έχουν ήδη προκηρυχθεί 15 Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ) από τα συνολικά 128 ΤΠΣ και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι υπόλοιπες 113 μελέτες θα έχουν προκηρυχθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2022.
• Τα 8 Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια του Β’ κύκλου καθώς και οι 76 μελέτες του Γ΄ κύκλου θα έχουν προκηρυχθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2022.
Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για έναν πολύ υψηλό εθνικό στόχο που πρέπει να κατακτήσουμε όλοι μαζί και γι’ αυτό δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒομβαρδισμοί κοντά στον Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Κίεβο
Επόμενο άρθροΦάρμακο για το άσθμα μειώνει τον πολλαπλασιασμό όλων των παραλλαγών του κορωνοϊού