Αρχική Special Topics Φόβοι ότι πυρηνικοί πύραυλοι βυθίστηκαν με το Moskva

Φόβοι ότι πυρηνικοί πύραυλοι βυθίστηκαν με το Moskva

Υπαρκτοί οι φόβοι ότι το Moskva θα μπορούσε να έχει πάρει δύο πυρηνικές κεφαλές μαζί της στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας. σε ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σεσπασμένο βέλος αμερικανική στρατιωτική αργκό για ένα ατύχημα που αφορά πυρηνικά όπλα.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
πυρηνικήκεφαλή
Φόβοι για ύπαρξη δύο πυρηνικών κεφαλών στο Moskva
Διαφήμιση

Φόβοι ειδικών αναλυτών αναφέρουν ότι πυρηνικοί πύραυλοι βυθίστηκαν με τη ναυαρχίδα του Πούτιν Moskva εν μέσω ισχυρισμών ότι εκατοντάδες από το 510μελές πλήρωμα πνίγηκαν αφούχτυπήθηκαν από ουκρανικό πύραυλο.

Εν τω μεταξύ, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με την τύχη του πληρώματος του Moskva, το οποίο αριθμούσε 510 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία αγνοούνται.

Η ναυαρχίδα της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία βυθίστηκε χθες μετά από έκρηξη στο πλοίο, ενδέχεται να μετέφερε πυρηνικές κεφαλές, προειδοποίησαν σήμερα αναλυτές και εμπειρογνώμονες, οι οποίοι ζήτησαν να διεξαχθεί επείγουσα έρευνα για την απειλή.

Το Moskva, ένα καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων σοβιετικής εποχής, βυθίστηκε κοντά στο λιμάνι της Σεβαστούπολης την Πέμπτη, αφού η Ουκρανία δήλωσε ότι χτύπησε το πλοίο με δύο πυραύλους κρουζ, προκαλώντας του ανατροπή. Η Ρωσία παραδέχθηκε ότι το πλοίο βυθίστηκε μετά από πυρκαγιά και έκρηξη στο πλοίο, αλλά δεν είπε τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Υπάρχουν τώρα φόβοι ότι το Moskva θα μπορούσε να έχει πάρει δύο πυρηνικές κεφαλές μαζί της στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας. σε ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σπασμένο βέλος αμερικανική στρατιωτική αργκό για ένα ατύχημα που αφορά πυρηνικά όπλα.

moskvacrew
Αγνοούνται τα περισσότερα μέλη του πληρώματος του Moskva

Ο Mykhailo Samus, διευθυντής μιας στρατιωτικής δεξαμενής σκέψης με έδρα το Λβιβ, ο Andriy Klymenko, εκδότης της Black Sea News και η ουκρανική εφημερίδα Defence Express προειδοποίησαν σήμερα ότι το Moskva σχεδιάστηκε για να μεταφέρει πολεμικές κεφαλές που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στη μύτη των υπερηχητικών πυραύλων P-1000 σχεδιασμένων να καταστρέφουν αμερικανικά αεροπλανοφόρα.

«Στο Moskva θα μπορούσαν να υπάρχουν πυρηνικές κεφαλές δύο μονάδες», δήλωσε ο Samus, ενώ ο Klymenko κάλεσε τα άλλα κράτη της Μαύρης Θάλασσας την Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Γεωργία και τη Βουλγαρία να επιμείνουν σε εξηγήσεις. «Πού είναι αυτές οι κεφαλές; Πού ήταν όταν εξερράγησαν τα πυρομαχικά;», ρώτησε.

Εν τω μεταξύ, η Defence Express δήλωσε ότιπήρε συνέντευξη από εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων σχεδιαστών και αξιωματικών του ναυτικού, οι οποίοι ομόφωνα και ανεξάρτητα έδωσαν την ακόλουθη απάντηση: υπάρχει πραγματική πιθανότητα η πληγείσα ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας να είχε πυρηνικά πυρομαχικά στο σκάφος.

Αγνοείται η τύχη των 446 μελών του πληρώματος

Οι εικασίες για πυρηνική καταστροφή αναζωπυρώθηκαν, καθώς παρέμεναν ερωτήματα σχετικά με το 510μελές πλήρωμα του Moskva, το οποίο αγνοείται από τότε που χτυπήθηκε το πλοίο, ενώ φήμες κάνουν λόγο για εκατοντάδες μέλη του πληρώματος που έχασαν τη ζωή τους κατά την έκρηξη στο πλοίο.

Μέχρι στιγμής, μόνο περίπου 50 από το πλήρωμα έχουν καταγραφεί έχοντας παραληφθεί από τουρκικό πλοίο ενώ άλλοι 14 φέρονται να έχουν μεταφερθεί με αεροπλάνο στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, αφήνοντας περίπου 450 άτομα των οποίων η τύχη είναι άγνωστη.

moskvaship
Εικόνα από δορυφόρο του πολεμικού πλοίου Moskva
Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει εκκενώσει όλο το πλοίο, αλλά βίντεο που τραβήχτηκε στη Σεβαστούπολη κατά τη διάρκεια της νύχτας δείχνει δεκάδες αυτοκίνητα που υποτίθεται ότι ανήκουν στους ναύτες να είναι ακόμη σταθμευμένα στο λιμάνι γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν επιστρέψει για να τα παραλάβουν.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι το πλοίο έπεσε στο πλάι και έπιασε φωτιά μετά την έκρηξη, ενώ πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανέφεραν ότι το πλοίο υπέστημεγάληέκρηξη που του προκάλεσε σοβαρές ζημιές πριν βυθιστεί.

Η Μόσχα δήλωσε μόνο ότι στο πλοίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά και έκρηξη πριν το ναυτικό της επιχειρήσει να ρυμουλκήσει το πλοίο πίσω στη Σεβαστούπολη, αλλά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βυθίστηκε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Η ακριβής τοποθεσία του ναυαγίου είναι άγνωστη.

Πηγή: DailyMail
Διαφήμιση