Αρχική Special Topics Φόβοι για νέα Μπούκα στην «πύλη του Ντονμπάς»

Φόβοι για νέα Μπούκα στην «πύλη του Ντονμπάς»

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Kievo 2022
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Διαφήμιση

Η επόμενη Μπούκα φοβούνται ότι θα γίνει η πόλη Ιζιούμ , γνωστή ως πύλη προς την περιοχή Ντονμπάς και τη Μαύρη Θάλασσα που βιώνει σκληρές μάχες, καθώς οι Ρώσοι τη χρησιμοποιούν ως «σταθμό» για να επιτεθούν σε πόλεις στα ανατολικά.
Σύμφωνα με το BBC, υπάρχουν φόβοι ότι η πόλη θα γίνει η επόμενη Μπούκα, για την οποία η Ρωσία κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου κατά του άμαχου πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων εκτελέσεων και βασανιστηρίων.

Το Ιζιούμ φέρεται να έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Η στρατηγική πόλη, που βρίσκεται 70 μίλια νοτιοανατολικά του Χαρκόβου τέθηκε εξολοκλήρου στον έλεγχο των Ρώσων την 1η Απριλίου.

kiev

Ανθρωπιστική καταστροφή

Ενώ πραγματοποιήθηκαν απομακρύνσεις πολιτών πριν από την εισβολή Ρώσων στρατιωτών, υπάρχουν περίπου 10.000- 15.000 άνθρωποι ακόμα παγιδευμένοι, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σχεδόν το 80% των κατοικιών της πόλης έχουν καταστραφεί και οι γραμμές τρένων έχουν αποκοπεί, λέει ο αντιδήμαρχος της πόλης. Άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν από το Ιζιούμ είπαν στο BBC ότι βρίσκεται στο χείλος μιας ανθρωπιστικής καταστροφής.

Για περισσότερο από ένα μήνα, οι πολίτες δεν είχαν πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια και ήταν «χωρίς ηλεκτρισμό, θέρμανση ή νερό», λέει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης, Stepan Maselsky. «Έχουμε ανεπιβεβαίωτες αναφορές για απελάσεις [αμάχων] στη Ρωσία – δεν επιτρέπεται στους ανθρώπους να κυκλοφορούν μέσα στην πόλη», αναφέρει.

 

Διαφήμιση