Αρχική Special Topics Έκθεση φωτογραφίας: «Ουκρανία: Μέρες εισβολής, μέρες αντίστασης»

Έκθεση φωτογραφίας: «Ουκρανία: Μέρες εισβολής, μέρες αντίστασης»

Την έκθεση φωτογραφίας “Ουκρανία: Μέρες εισβολής, μέρες αντίστασης”, ανοίγει την Κυριακή ο Όμιλος Ιδεών “The Catalyst”, με την συνεισφορά του “Odesa Photo days festival”

0
ucr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ουκρανία: Μέρες εισβολής, μέρες αντίστασης» παρουσιάζει η δεξαμενή πολιτικής σκέψης «The Catalyst», με τη συνεισφορά του «Odesa Photo days festival».  Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων , στην αίθουσα «Μηχανουργείο» από την Κυριακή 3 έως και την Τετάρτη 6 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

“Στην έκθεση, Ουκρανοί φωτογράφοι, μας παρουσιάζουν την ζωή μετά την Ρωσική εισβολή. Εικόνες ζωής, εικόνες καταστροφής, εικόνες που συνθέτουν όλα όσα είναι ο πόλεμος.”Alina Smutko

 

Μακριά από την ταχύτητα της τηλεόρασης, με τον χρόνο να παγώνει σε μια στιγμή και να συμπυκνώνει τα γεγονότα, οι φωτογράφοι ανασυνθέτουν την εικόνα του αγώνα ενός λαού για την ελευθερία του», λένε χαρακτηριστικά μέλη του “The Catalyst”, τονίζοντας ότι με αυτήν την έκθεση επιχειρούν να αναδείξουν την πραγματική εικόνα της Ρωσικής εισβολής, την κατάσταση που βιώνουν οι Ουκρανοί, αλλά και να κινητοποιήσει τους Έλληνες πολίτες προς την ενεργή υποστήριξη των προσφύγων.

Serhi Nuzhnenko

Το “The Catalyst” καλεί παράλληλα τον κόσμο να ενισχύσουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες, καταθέτοντας όποιο χρηματικό ποσό μπορεί στον λογαριασμό του GreeceToUkraine (ο επίσημος φορέας ενίσχυσης μέσω της Ουκρανικής πρεσβείας) με iban: GR3401720530005053105774421 (τρ. Πειραιώς)

Pavel Dorogoy

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι :Maksim Finogeev, Mikhail Palinchak, Oleg Petrasiuk, Pavel Dorogoy , Roman Zakrevski, Sehii Nuzhnenko, Sergiy Illyashenko, Serhiy Hudak, Stas Yurchenko, Viacheslav Ratynski, Volodymyr Petrov. Την επιμέλεια είχε η Kateryna Radchenko. Στην δημιουργία της έκθεσης συνεισέφερε η Villy Calliga.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης
Κυριακή: 12.00 – 20.00
Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη: 11.00-13.30 και 16.30-20.00

Διαφήμιση