Αρχική COVID-19 Covid-19: Νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον εντοπίστηκε στην Κίνα

Covid-19: Νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον εντοπίστηκε στην Κίνα

Ο νέος υποτύπος που εντοπίστηκε στη Σαγκάη δεν ταιριάζει με άλλους κορονοϊούς, ούτε με εκείνους που υποβάλλονται στον παγκόσμιο φορέα GISAID, που παρακολουθεί το σύνολο των μεταλλάξεων.

0
Covid Sangai
Hector Retamal/@AFP/Getty Images
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Κίνα πρόσθεσε περισσότερες από 13.000 νέες μολύνσεις Covid-19 στον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό της, με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν τον εντοπισμό ενός νέου υποτύπου της παραλλαγής Όμικρον.

Η νέα επανάληψη του ιού, που απομονώθηκε από έναν ήπια νοσούντα ασθενή Covid-19 σε μια πόλη λιγότερο από 70 χιλιόμετρα (43 μίλια) από τη Σαγκάη, εξελίσσεται από τον υποτύπο BA.1.1 της παραλλαγής Όμικρον, ανέφεραν οι Global Times , επικαλούμενοι δεδομένα αλληλουχίας από τοπικά υγειονομικές αρχές.

Η έκθεση ανέφερε ότι ο υποτύπος δεν ταιριάζει με άλλους κοροναϊούς που προκαλούν Covid στην Κίνα ούτε με εκείνους που υποβάλλονται στο GISAID, όπου επιστήμονες μοιράζονται όλα τα δεδομένα για τον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις που διαπιστώνουν.

Ένα κρούσμα στην πόλη Νταλιάν στη βόρεια Κίνα που αναφέρθηκε την Παρασκευή επίσης δεν ταίριαζε με κανέναν άλλο τύπο κορονοϊού που έχει προηγούμενα εντοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας, ανέφερε η δημοτική αρχή στα social media.

Σχεδόν 12.000 από τα κρούσματα που αναφέρθηκαν σε εθνικό επίπεδο το Σάββατο χαρακτηρίστηκαν ασυμπτωματικά.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Sun Chunlan έφτασε στο hotspot της χώρας για τον ιό, τη Σαγκάη, για να επιβλέψει τα μέτρα πρόληψης διάδοσης του ιού, και διέταξε τους αξιωματούχους να περιορίσουν το ξέσπασμα «το συντομότερο δυνατό». Η Σαγκάη θα ξεκινήσει νέο γύρο μαζικών τεστ ανίχνευσης κρουσμάτων Covid τη Δευτέρα, δήλωσαν οι αρχές.

Μάλιστα, παρά την εφαρμογή ισχυρών μέτρων καραντίνας στη βορειοανατολική επαρχία, οι αρχές εξετάζουν τη λήψη νέων, πιο «αποφασιστικών» μέτρων για να σταματήσουν το ξέσπασμα. Όλοι, οι 25 εκατομμύρια κάτοικοι της μητρόπολης βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα.

Ολόκληρη η Σαγκάη βρίσκεται σε lockdown καθώς αυξάνονται τα κρούσματα της Covid

Επίσης, στην πόλη Sanya στην επαρχία Hainan, οι αρχές ανέστειλαν όλες τις μεταφορές για να ανακόψουν την εξάπλωση του Covid, σύμφωνα με μια ανάρτηση σε επίσημο λογαριασμό WeChat.

Διαφήμιση