Αρχική Ευζωία Από Κρήτη μέχρι Γιάννενα ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος με χορηγό τον ΕΟΤ

Από Κρήτη μέχρι Γιάννενα ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος με χορηγό τον ΕΟΤ

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Ποδηλατικος Γυρος 1
Διαφήμιση

Μετά από δέκα χρόνια απουσίας, ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας επιστρέφει. Σήμερα στις 17:00, στο Μικρό Κούλε στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των ομάδων στην οποία θα βρίσκεται ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρης Αυγενάκης καθώς και οι τοπικές Αρχές.

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι ο ΕΟΤ καθώς πέρα από πολύ μεγάλο αθλητικό, τουριστικό, ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό γεγονός, προβάλει με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα και τις φυσικές ομορφιές της.

Την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 ξεκινάει η πρώτη διαδρομή (εταπ) του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου από το Ηράκλειο, συνεχίζει στο Ρέθυμνο και τερματίζει στο Παλιό Λιμάνι στα Χανιά.

Ποδηλατικός γύρος

Ο φετινός αγώνας έχει ενταχθεί αναβαθμισμένος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) για το 2022, με τη συμμετοχή 147 αστέρων του αθλήματος από 19 επαγγελματικές και 2 εθνικές ομάδες.

Οι επόμενες τέσσερις απαιτητικές διαδρομές διασχίζουν την ηπειρωτική Ελλάδα, σε διαδρομές από το ΟΑΚΑ μέχρι την Ιτέα, από τους Δελφούς μέχρι την Καρδίτσα και τη Λάρισα και από την Καλαμπάκα μέχρι τα Ιωάννινα που θα γίνει και ο τερματισμός του πέμπτου εταπ.

Το πελοτόν θα περάσει συνολικά από πέντε περιφέρειες, 11 νομούς, 28 πόλεις και θα καλύψει περισσότερα από 858 χιλιόμετρα με φόντο το μεσογειακό ελληνικό τοπίο.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τα διεθνή αθλητικά δίκτυα ενώ η Eurovision έχει ετοιμάσει μια σύγχρονη τηλεοπτική παραγωγή που θα διανείμει τη δράση του μεγάλου ποδηλατικού αγώνα και θα αναδείξει τις ομορφιές των περιοχών από όπου θα περάσει το πελοτόν το πενθήμερο της αγωνιστικής δράσης (27/4-1/5), σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και πρακτορεία ειδήσεων του πλανήτη.

podilasia

Διεθνής τουριστική προβολή για την Ελλάδα

Η παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση φέρνει την χώρα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και την βάζει ξανά στην πρώτη γραμμή της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη : «Ο Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας προβάλει τουριστικά τη χώρα διεθνώς».

Η Κρήτη, η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και η Ήπειρος είναι χαρακτηριστικοί τουριστικοί προορισμοί, οι οποίοι ενισχύονται όχι μόνο από τους ποδηλατικούς αγώνες, αλλά και από τις παράλληλες δράσεις που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια των πέντε αγωνιστικών ημερών.

Ο ποδηλατικός γύρος έχει ως στόχο να αναπτύξει το άθλημα της ποδηλασίας στην Ελλάδα και να συμβάλει στη δημιουργία μιας σύγχρονης ποδηλατικής κουλτούρας στους πολίτες που περνάει και μέσα από τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Ο ΓΓ του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης (1)
Ο ΓΓ του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, που θα βρίσκεται στα Χανιά για τον τερματισμό του πρώτου εταπ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου και την πρώτη τελετή βράβευσης των αθλητών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αναβίωση του ποδηλατικού γύρου Ελλάδος είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στη χώρα. Παράλληλα όμως αποτελεί και μια σημαντική ευκαιρία τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ο ΕΟΤ συνεχίζει να είναι παρών στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα και να αξιοποιεί τις ευκαιρίες για προώθηση του αθλητικού τουρισμού. Η εμπειρία για τον αθλητή-ποδηλάτη αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την τουριστική εμπειρία που μπορούν να ζήσουν οι ταξιδιώτες μας.

Προχωράμε με σταθερά και καλά σχεδιασμένα βήματα προς την ανάπτυξη του τουρισμού εμπειρίας, σε όλη τη χώρα κι όλες τις εποχές του χρόνου. Είμαι υπερήφανος που ο ΕΟΤ συμμετέχει ενεργά στην αναβίωση και στην εξέλιξη του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας κι εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές».

Περισσότερες πληροφορίες για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα https://www.hellas-tour.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟΝ Residence και Olympus Naoussa με website από την Eyewide
Επόμενο άρθρο«Κόκκινος συναγερμός» για τρομοκρατική απειλή στην Υπερδνειστερία