Αρχική Ζώα ANIMA – ΑΡΧΕΛΩΝ: Ημερίδα για τη δικτύωση κέντρων περίθαλψης άγριων ζώων

ANIMA – ΑΡΧΕΛΩΝ: Ημερίδα για τη δικτύωση κέντρων περίθαλψης άγριων ζώων

Εναρκτήρια εκδήλωση για τη «Δημιουργία Δικτύου Συνεργασίας των Οργανώσεων που Δραστηριοποιούνται στην Περίθαλψη Άγριων Ζώων στην Ελλάδα» την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

0
anima
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και ο ΑΡΧΕΛΩΝ – Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ξεκίνησαν την υλοποίηση ενός έργου με τίτλο «Δημιουργία Δικτύου Συνεργασίας των Οργανώσεων που Δραστηριοποιούνται στην Περίθαλψη Άγριων Ζώων στην Ελλάδα».

Στόχοι του έργου

Το έργο αυτό, που χρηματοδοτείται από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), σκοπεύει να προωθήσει μια στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία ανάμεσα στις οργανώσεις και τους φορείς που ασχολούνται με την περίθαλψη των άγριων ζώων στην Ελλάδα. Με την ανάπτυξη της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των οργανώσεων αναμένεται να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως οι περιορισμένοι οικονομικοί πόροι, η περιορισμένη πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις, η μειωμένη δυνατότητα διαχείρισης ανθρώπινων πόρων και κυρίως εθελοντών, και η επίλυση θεσμικών θεμάτων σχετικά με τα Κέντρα Περίθαλψης άγριων ζώων στην Ελλάδα.

Στην προσπάθεια αυτή συνεργάζονται ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, ο Οικολογικός Σύνδεσμος ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ, η Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης και η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς. Μέσα από αυτό το έργο θα δημιουργηθεί ένα κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στις οργανώσεις και τους φορείς του δικτύου.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 από 13.00 έως 15.00 θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 144 και Εχελιδών. Σε αυτήν θα παρουσιαστούν οι στόχοι του έργου, ο ρόλος των κέντρων περίθαλψης, οι ανάγκες και τα προβλήματά τους, όπως και τα θέματα που θα συζητηθούν στις επόμενες συναντήσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα

Α’ Μέρος (13.00 – 13.25)

Καλωσόρισμα και παρουσίαση του έργου: Μαρία Γανωτή – ΑΝΙΜΑ, Ράνια Σπυροπούλου & Παναγιώτα Θεοδώρου- ΑΡΧΕΛΩΝ, Σοφοκλής Δανασσής – Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Β’ Μέρος (13.25 – 13.55)

  • Γιώργος Αμυράς, Υφ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας. “Τα σχέδια της πολιτείας για την οργάνωση και υποστήριξη του χώρου της περίθαλψης των άγριων ζώων στην Ελλάδα”.
  • Νίκος Μπόκαρης, Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Ζωής, Γενική Διεύθυνση Δασών. “Η νομοθεσία για τα κέντρα περίθαλψης και ο εκσυγχρονισμός της μέσω της νέας ΚΥΑ”.
  • Αναστασία Κομνηνού, Καθηγήτρια στο Τμήμα Κτηνιατρικής, Κτηνιατρική Εξωτικών και Άγριων Ζώων, ΑΠΘ. “Ο ρόλος των κτηνιάτρων στη διαδικασία της περίθαλψης των άγριων ζώων”.

Γ’ Μέρος (13.55 – 14.40)

Παρουσιάσεις και σύντομες τοποθετήσεις από τις οργανώσεις περίθαλψης άγριων ζώων ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΑΛΚΥΟΝΗ, ΑΝΙΜΑ, ΑΡΙΩΝ, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ, MOm και τους συνεργαζόμενους φορείς Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, Οικολογικός Σύνδεσμος ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ, Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς.

Δ’ Μέρος (14.40 – 15.00)

Παρεμβάσεις από το κοινό και συζήτηση.

Οι οργανώσεις που υλοποιούν το έργο

ANIMA (www.wild-anima.gr)

ΑΡΧΕΛΩΝ (www.archelon.gr)

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Διαφήμιση