Αρχική Special Topics - 2 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για αγροτική παραγωγή

8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για αγροτική παραγωγή

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE ετοιμάζουν τον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

0
robot3
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Για όγδοη χρονιά πραγματοποιείται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

Κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζουν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας, αναπτύσσοντας STEM δεξιότητες. Στον φετινό διαγωνισμό οι μαθητές προετοιμάζουν έξυπνες τεχνολογικές εφαρμογές για τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή. Oι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται online.

Ομαδικό πνεύμα

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι μαθητές χρειάζεται να αξιοποιήσουν βασικές αρχές των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (Science, Technology, Engineering and Mathematics), να εργαστούν ομαδικά και να κάνουν έρευνα, έτσι ώστε να καταγράψουν προκλήσεις και να προτείνουν λύσεις. Αναπτύσσοντας δεξιότητες στην επικοινωνία, στην επίλυση προβλημάτων και τον προγραμματισμό, οι μαθητές της χώρας μας μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της σύγχρονης ψηφιακής κοινωνίας και οικονομίας.

«Η ζήτηση για άτομα με τεχνολογικές σπουδές και δεξιότητες αυξάνεται διαρκώς. Ως Όμιλος ΟΤΕ ζητάμε συνεχώς νέους με τεχνολογικό υπόβαθρο για τα έργα ICT που υλοποιούμε. Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί ένα εξαιρετικό όχημα για τους νέους, ώστε να ασχοληθούν με την τεχνολογία και να ακολουθήσουν τεχνολογικές σπουδές. Η στήριξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής από την COSMOTE είναι μια πραγματική επένδυση στους νέους για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους.» δήλωσε ο κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, Chief Officer Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ, ενώ συμπλήρωσε: «Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τις ιδέες των μαθητών για μια αυτοματοποιημένη αγροτική παραγωγή.»

Έξυπνη αγροτική παραγωγή

«Οχτώ χρόνια οι μαθητές και οι μαθήτριες της πατρίδας μας εξοικειώνονται με την εκπαίδευση STEM και την τεχνητή νοημοσύνη, όπως συμβαίνει αντίστοιχα σε άλλες προηγμένες οικονομικά και τεχνολογικά χώρες. Φέτος, η συμπλήρωση του υπάρχοντος τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία με το microbit, θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να μετρήσουν, να συλλέγουν και να επικοινωνήσουν (τεχνολογίες cloud) τα φυσικά μεγέθη, δηλαδή τις πληροφορίες που αφορούν στην αξιοποίηση του project τους. Ιδιαίτερη αναφορά στα νηπιαγωγεία της χώρας μας, τα οποία με μοναδικό τρόπο θα μας παρουσιάσουν τα προϊόντα του τόπου τους, καθώς και τη διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας. Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, περιμένουμε για άλλη μια χρονιά να δούμε πρωτότυπα ρομποτικά έργα, τα οποία θα προτείνουν λύσεις για μια σύγχρονη και «έξυπνη» αγροτική παραγωγή.»ανέφερε ο Ιωάννης Σομαλακίδης, Πρόεδρος του WRO Hellas.

Πρόκριμα για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2022

Μέσα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα αναδειχθεί και η ελληνική αποστολή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας και στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2022 με θέμα: «Το ρομπότ μου, ο φίλος μου». Μέχρι σήμερα οι ελληνικές αποστολές στις Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Ρομποτικής, έχουν κατακτήσει 8 μετάλλια και 16 διακρίσεις. Περισσότερες πληροφορίες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην ιστοσελίδα του WRO Hellas.

Οι πρωτοβουλίες της COSMOTE για την εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM έχουν ωφελήσει συνολικά περισσότερους από 170.000 μαθητές και καθηγητές. Εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και την ισότιμη συμμετοχή όλων στη νέα ψηφιακή κοινωνία.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Θρίλερ με επιστροφή σε υψηλούς αριθμούς απωλειών σε ζωές
Επόμενο άρθρο“Πάγο” από Νούλαντ για EastMed: Είναι ασύμφορος ως έχει και χρονοβόρος