Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια 4ο BnB Greece Conference: Επίκαιρα ζητήματα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

4ο BnB Greece Conference: Επίκαιρα ζητήματα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ψηφιακοί νομάδες και η αναβάθμιση του καταλύματος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις βρέθηκε στο επίκεντρο του BnB Greece Conference που γίνεται στην Αθήνα.

0
bnb2
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η σημασία της αναβάθμισης και ελέγχου του κόστους του καταλύματος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης σε πάνελ στο πλαίσιο του 4ου BnB Greece Conference που γίνεται στην Αθήνα.

Αναβάθμιση καταλύματος

Ειδικότερα, μιλώντας στο συνέδριο ο Λάμπρος Παλάτζας, CEO της HomePlus, έδωσε έμφαση στον προσεκτικό σχεδιασμό μιας αναβάθμισης/ανακαίνισης ενός καταλύματος για βραχυχρόνια μίσθωση προκειμένου να δώσει προστιθέμενη αξία στον ιδιοκτήτη και να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες των ενοικιαστών. Οι αναβαθμίσεις θα πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε τα καταλύματα να έχουν καλά σχεδιασμένους εσωτερικούς χώρους, να δημιουργούν ενεργειακά θωρακισμένες κατοικίες με εξοικονόμηση πόρων και να διαθέτουν όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, είπε ο κ.Παλάτζας.

Την ίδια στιγμή η τακτική συντήρηση των καταλυμάτων αλλά και των συσκευών του είναι απαραίτητη και θα πρέπει να γίνει με σωστό σχεδιασμό ώστε να εξοικονομείται κόστος και να εξασφαλίζεται η ικανοποιητική διαμονή των ενοίκων.

Ιματισμός

Από την μεριά του ο Γιώργος Μπόθος, Business Development της pennie, αναφέρθηκε στη σημασία της σωστής επιλογής των λευκών ειδών (ιματισμός) για τη λειτουργία των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι αντοχές και η ανθεκτικότητα σε συνδυασμό με την ποιότητα του ιματισμού διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία λειτουργίας ενός καταλύματος βραχυχρόνιας μίσθωσης, είπε.

Ο Ανέστης ΠαπαδόπουλοςRetail Portfolio Manager Ήρων, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα «ΗΡΩΝ ΕΝ.Α» που προσφέρει σε κάθε καταναλωτή (ιδιώτη και επιχείρηση) όλα τα οφέλη ενός φωτοβολταϊκού, χωρίς ανάγκη εγκατάστασης. Ο καταναλωτής δεν χρειάζεται να έχει δική του ταράτσα, ούτε να εμπλακεί με πολύχρονες διαδικασίες μελέτης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκού στη στέγη του σπιτιού του ή της επιχείρησής του, εξασφαλίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Ψηφιακοί νομάδες (Digital nomads)_- Η νέα γενιά ταξιδιωτών

Το ζήτημα των ψηφιακών νομάδων απασχόλησε το πάνελ που συμμετείχαν ο Ραφαήλ Κουδούνης – Πρόεδρος Παρατηρητηρίου Ψηφιακών Νομάδων, ο Μάνος Τεχνίτης – Επικεφαλής Έρευνας Παρατηρητήριο Ψηφιακών Νομάδων και η Κορίνα Καΐας – COO Vios Co-working space.

Όπως επισημάνθηκε η χώρα μας διαθέτει όλες εκείνες τις βασικές προϋποθέσεις για προσέλκυση μεγάλου αριθμού ψηφιακών νομάδων.

Όπως επισημάνθηκε προορισμοί όπως η Ρόδος, η Κρήτη και η Αθήνα βρίσκονται στην κορυφή των ψηφιακών νομάδων που επιλέγουν την χώρα μας για εργασία, ενώ οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σημασία της ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών για τους τοπικούς νομάδες και την συμβολή που μπορούν να έχουν στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις διαφορές και ομοιότητες μεταξύ των ψηφιακών νομάδων και των business travelers που για την ώρα αριθμητικά είναι περισσότεροι στη χώρα μας.

Έγινε επίσης αναφορά στις νέες τάσεις σε εργασιακούς χώρους (Co-working space), που μετά την πανδημία απέκτησαν ακόμη περισσότερο ζήτηση σε διεθνές και σε εγχώριο επίπεδο. Όπως επισημάνθηκε είναι μια τάση που ήρθε για να μείνει.

Διαφήμιση