Αρχική Special Topics Ζελένσκι: «Οι Ουκρανοί μάχονται για την ελευθερία τους. Δεν παραδίνονται»

Ζελένσκι: «Οι Ουκρανοί μάχονται για την ελευθερία τους. Δεν παραδίνονται»

Στο τελευταίο μήνυμά του o Ουκρανός Πρόεδρος ανέβασε ανέλπιστα τους τόνους εκφράζοντας οργή, «κάθε κατακτητής θα λάβει οργή από τους Ουκρανούς» δήλωσε διευκρινίζοντας ότι «Η οργή θα είναι τέτοια που θα τη θυμούνται για πάντα».

0
Zelenski1
Διαφήμιση

«Οι Ουκρανοί δεν παραδίνονται» διεμήνυσε μέσω νέου ηχογραφημένου μηνύματος ο Ουκρανός Πρόεδρος, λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου συνομιλιών για την επίτευξη της ειρήνης στην περιοχή, σε μία προσπάθεια στήριξης του λαού του που δέχεται καταιγισμό επιθέσεων από τα ρωσικά στρατεύματα για όγδοη συνεχόμενη ημέρα.

«Αν κάποιος νομίζει ότι, αφού πέρασαν όλα αυτά (σ.σ. αναφέρεται στο παρελθόν της Ουκρανίας), οι Ουκρανοί θα φοβηθούν, θα σπάσουν ή θα παραδοθούν, δεν ξέρει τίποτα για την Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του, στις 11 το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Όπως υποστήριξε οι ρωσικοί βομβαρδισμοί δεν έχουν σταματήσει από το βράδυ, προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές γραμμές άμυνας αντέχουν.

 

«Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε άλλο παρά μόνο την ελευθερία μας»
δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

 

Σημείωσε, δε, ότι οι ενδείξεις που υπάρχουν για αλλαγή της τακτικής της Ρωσίας αποδεικνύουν ότι η τακτική της Ουκρανίας για την αντίσταση στο αρχικό πλάνο ήταν επιτυχής.

Στο πεδίο των μαχών

To μήνυμα Ζελένσκι ήρθε σε μια στιγμή που οι Ρώσοι συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς και σφίγγουν τον κλοιό στο Κίεβο, τη Μαριούπολη και το Χάρκοβο, τις τρεις πόλεις, δηλαδή που κρίνονται κομβικές για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία.

Παρόμοιας λογικής ήταν και το μήνυμα του προέδρου Ζελένσκι κατά τη διάρκειας της νύχτας στο οποίο εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι ματαιώθηκαν τα «ύπουλα» σχέδια της Ρωσίας, που εισέβαλε στη χώρα του, και την υπερηφάνειά του για την «ηρωική» αντίσταση των Ουκρανών.

Το έθνος μας ματαίωσε τα σχέδια του εχθρού μέσα σε μια εβδομάδα. Σχέδια γραμμένα εδώ και χρόνια: ύπουλα, γεμάτα μίσος για τη χώρα μας, για τον λαό μας», ανέφερε ο Ζελένσκι.

Στο τελευταίο μήνυμά του o Ουκρανός Πρόεδρος ανέβασε ανέλπιστα τους τόνους εκφράζοντας οργή, «κάθε κατακτητής θα λάβει οργή από τους Ουκρανούς. Η οργή θα είναι τέτοια που θα τη θυμούνται για πάντα».

Απευθυνόμενος στον αμυνόμενο λαό του είπε ότι «θαυμάζει ειλικρινά τους ηρωικούς κατοίκους» πόλεων που αντιστέκονται στις ρωσικές δυνάμεις και εμποδίζουν την προέλασή τους καθώς η εισβολή βρίσκεται στην όγδοη ημέρα της, ενώ διαβεβαίωσε ότι σχεδόν 9.000 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί μέσα σε μία εβδομάδα.

Διαφήμιση