Αρχική Special Topics Τζορτζ Σόρος: «Ο Πούτιν φαίνεται να έχει τρελαθεί κυριολεκτικά»

Τζορτζ Σόρος: «Ο Πούτιν φαίνεται να έχει τρελαθεί κυριολεκτικά»

«Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι ο Πούτιν και ο Σι θα απομακρυνθούν από την εξουσία προτού καταστρέψουν τον πολιτισμό μας», σχολιάζει σε άρθρο του ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

0
soros
Διαφήμιση

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σηματοδότησε την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε ο Τζορτζ Σόρος, Αμερικανός χρηματοδότης και ιδρυτής του Ιδρύματος Renaissance σε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύθηκε από το Project Syndicate.

Σύμφωνα με τον Σόρος, αυτός ο πόλεμος έχει τη δυνατότητα «να καταστρέψει τον πολιτισμό μας».

Το άρθρο αναφέρει ότι πριν από την εισβολή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δημοσίευσαν μία μεγάλη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. «Έμεινα έκπληκτος που ο Σι δίνει ξεκάθαρα λευκή κάρτα στον Πούτιν για να εισβάλει και να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας», είπε ο Σόρος.

«Της εισβολής είχε προηγηθεί μια μακρά συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στις 4 Φεβρουαρίου, κατά την έναρξη των εορτασμών του κινεζικού σεληνιακού νέου έτους και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Στο τέλος αυτής της συνάντησης, οι δύο άνδρες κυκλοφόρησαν ένα προσεκτικά συνταγμένο έγγραφο 5.000 λέξεων που ανήγγειλε μια στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών τους.

Το έγγραφο είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε συνθήκη και πρέπει να έχει απαιτήσει εκ των προτέρων λεπτομερείς διαπραγματεύσεις. »

si Poutin

«Ο Πούτιν, με την υποστήριξη του Σι, συνέχισε να κυνηγά το όνειρο της ζωής του με απίστευτη βαρβαρότητα. Ο Πούτιν σύντομα θα γίνει 70 ετών και νιώθει ότι αν θέλει να αφήσει ένα σημάδι στη ρωσική ιστορία, πρέπει να δράσει τώρα ή ποτέ», έγραψε ο Σόρος.

Σύμφωνα με τον Σόρος, ο Πούτιν σκοπεύει να γίνει τσάρος για τη Ρωσία και «αφού σκέφτηκε την ιδέα της διόρθωσης, ο Πούτιν έχει σαφώς χάσει την επαφή με την πραγματικότητα».

«Δεν γνωρίζω προσωπικά τον Πούτιν, αλλά παρακολουθώ την άνοδό του πολύ προσεκτικά και ξέρω ότι είναι αδίστακτος. Μετέτρεψε την πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι σε ερείπια και τώρα απειλεί να κάνει το ίδιο με την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

Ο Πούτιν περίμενε ότι οι Ρωσόφωνοι Ουκρανοί θα υποδέχονταν Ρώσους στρατιώτες με ανοιχτές αγκάλες, αλλά έκανε λάθος.

«Αποφάσισε να τιμωρήσει την Ουκρανία για αντίσταση και άρχισε να ενεργεί χωρίς κανένα φρένο. Έριξε ολόκληρο τον ρωσικό στρατό στη μάχη και αγνοεί όλους τους κανόνες πολέμου», είπε ο Σόρος.

 

Το μόνο που μπορούμε είναι να ελπίζουμε

Ο Τζορτζ Σόρος πιστεύει ότι μόνο η απομάκρυνση του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Σι Τζινπίνγκ από την εξουσία θα αποτρέψει την «καταστροφή του πολιτισμού μας».

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο του Τζορτζ Σόρος στο Project Syndicate

Διαφήμιση