Αρχική Περιβάλλον Θερμαϊκός: Η άμπωτη έφερε στο φως καλά κρυμμένο… βουλκανιζατέρ

Θερμαϊκός: Η άμπωτη έφερε στο φως καλά κρυμμένο… βουλκανιζατέρ [φωτό gallery]

Σπάνιες εικόνες μιας ιδιάζουσας περιβαλλοντικής κουλτούρας αποτύπωσε με τον φακό της η περιβαλλοντική ομάδα «Εχεδώρου Φύσις» μετά το φαινόμενο της άμπωτης στο παράκτιο δυτικό μέτωπο του Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη.

0
Thermaikos
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μεγάλο όγκο παλιών αλλά αχρονολόγητων, κάθε τύπου ελαστικών και κάθε λογής μπάζα και σκουπίδια αποκάλυψε το φαινόμενο της άμπωτης στο παράκτιο δυτικό τμήμα του Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη.

Οι εικόνες που έφερε στο φως η περιβαλλοντική ομάδα «Εχεδώρου Φύσις» παραπέμπουν σε υπαίθριο βουλκανιζατέρ, «χτυπημένο» από μία σφοδρή αλλά απροσδιόριστη θεομηνία.

«Ξηρά και θάλασσα έχουν μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Οι ευθύνες καταλογίζονται τόσο στους απερίσκεπτους πολίτες που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια όσο και στην πολιτεία που δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες», επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση της ομάδας στο facebook.

«Δυστυχώς, οι ασυνείδητοι ξεφορτώνονται χρόνια τώρα κάθε λογής απόβλητα μεταξύ των οποίων αρκετά είναι επικίνδυνα και ρυπαίνουν το θαλάσσιο οικοσύστημα. Αυτές τις ημέρες το δυτικό παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει τα “κρυμμένα” μυστικά κάποιων ασυνείδητων πέταξαν λάστιχα και μπάζα και τα οποία παρασύρθηκαν για να καταλήξουν μέσα στον Θερμαϊκό. Δυστυχώς όλα αυτά έχουν συμβεί στο παρελθόν και είναι ακόμη εκεί», αναφέρει η Εχεδώρου Φύσις.

Διαφήμιση