Αρχική Special Topics Ουκρανία: Εγκαινιάστηκε NFT «Μουσείο Πολέμου» για εξασφάλιση κεφαλαίων

Ουκρανία: Εγκαινιάστηκε NFT «Μουσείο Πολέμου» για εξασφάλιση κεφαλαίων

«Ενώ η Ρωσία χρησιμοποιεί τανκς για να καταστρέψει την Ουκρανία, εμείς βασιζόμαστε στην επαναστατική τεχνολογία blockchain», δηλώνει ο Ουκρανός υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

0
mouseio polemou
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr 

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής, η κυβέρνηση της Ουκρανίας υιοθετεί σειρά μέτρων για την αποδοχή κρυπτονομισμάτων και τη δημιουργίας NFΤs προκειμένου να συγκεντρώσει πρόσθετα κεφάλαια για την υποστήριξη του στρατού της. 

Στο πλαίσιο αυτό, το Κίεβο, εγκαινίασε την Παρασκευή 25 Μαρτίου, το Μουσείο NFT «Meta History: Museum of War», με τις πωλήσεις να εκτιμάται ότι θα αρχίσουν αύριο Τρίτη 29 Μαρτίου 2022.

Η αποστολή του έργου είναι «να διατηρήσει τη μνήμη των πραγματικών γεγονότων της εποχής, να διαδώσει αληθείς πληροφορίες στην ψηφιακή κοινότητα στον κόσμο και να συγκεντρώσει δωρεές για την υποστήριξη της Ουκρανίας», δήλωσε το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

«Ενώ η Ρωσία χρησιμοποιεί τανκς για να καταστρέψει την Ουκρανία, εμείς βασιζόμαστε στην επαναστατική τεχνολογία blockchain», έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός υπουργός, προσθέτοντας ότι το νέο εγχείρημα θα βοηθήσει «να διατηρηθεί η μνήμη του πολέμου» και «να εορταστεί η ουκρανική ταυτότητα και ελευθερία».

Το NFT «Meta History: Museum of War»

«Η φόρμουλα κάθε NFT είναι σαφής και απλή: κάθε κουπόνι είναι μια πραγματική είδηση ​​από επίσημη πηγή και μια απεικόνιση από καλλιτέχνες, Ουκρανούς και διεθνείς», ανέφερε το υπουργείο.

Τα NFT θα δημιουργηθούν με χρονολογική σειρά και «οι καλλιτέχνες θα απεικονίσουν πώς αντιλαμβάνεται τον πόλεμο ο ειρηνικός πληθυσμός της κυρίαρχης Ουκρανίας — από την πλήρη έκρηξή του έως τη στιγμή του εορτασμού της ουκρανικής νίκης», σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Το «Meta History: Museum of War» αποτελείται από ψηφιακές εικόνες που σηματοδοτούν διαφορετικές ημέρες της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Αποτελούνται από ειδήσεις, tweets και εικονογραφήσεις του πολέμου. Το έργο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα blockchain Fair.xyz γιατις συναλλαγές.

Αυτή τη στιγμή διατίθενται 54 NFT προς πώληση και στόχος του ουκρανικού υπουργείου, είναι να «διατηρήσει τη μνήμη των πραγματικών γεγονότων αυτής της περιόδου, να διαδώσει αληθινές πληροφορίες στην ψηφιακή κοινότητα και να συλλέξει δωρεές για τη στήριξη της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με το υπουργείο, «το 100% των κεφαλαίων από την πώληση θα πηγαίνει απευθείας στους επίσημους λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας για τη στήριξη του στρατού και των πολιτών».

Συγκέντρωση κεφαλαίων

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης blockchain Elliptic, περισσότερες από 102.000 δωρεές κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων (crypto assets) που φθάνουν σε αξία τα 54,7 εκατομμύρια δολάρια έχουν ήδη δοθεί στην ουκρανική κυβέρνηση και στην Come Back Alive, μια ΜΚΟ που έχει ως στόχο την υποστήριξη του στρατού, από την αρχή του πολέμου.

Τα NFT της Ουκρανίας πωλούνται περίπου 0,15 ETH, που ισοδυναμούν με λίγο πάνω από 475 δολάρια.

ΠΗΓΗ: Interesting Engineering

Διαφήμιση