Αρχική Καταστροφές Νέα επιδείνωση του καιρού με πολύ κρύο και χιονοπτώσεις – Πού θα...

Νέα επιδείνωση του καιρού με πολύ κρύο και χιονοπτώσεις – Πού θα σημειωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε ποιά σημεία της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας αναμένεται επιδείνωση των καιρικών συνθηκών τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρε. Ποιες οι καιρικές συνθήκες για αύριο Κυριακή

 

0
Χιόνια
Διαφήμιση

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσουν οι καιρικές συνθήκες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου 12/03 και στην περιοχή της Αττικής, όπως έχει επισημανθεί και στην τελευταία ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα για την κακοκαιρία “Φίλιππος”, αναμένονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές, οι οποίες ενδέχεται να δυσκολέψουν τη μετακίνηση στο οδικό δίκτυο του νομού. Στον παρακάτω Χάρτη παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο του νομού το χρονικό διάστημα 14:00 – 17:00 του Σαββάτου 12/03, όπως υπολογίζεται και απεικονίζεται από την υπηρεσία Roads του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Οι χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, θα είναι κατά διαστήματα πυκνές έως το μεσημέρι στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα στη Μαγνησία, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, τοπικά στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από νωρίς το βράδυ θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τις νυχτερινές ώρες θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: κατάργηση ορισμένων δρομολογίων

Εν όψει της ραγδαίας επιδείνωσης που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Σάββατο και ειδικά στην περιοχή της Αττικής τις απογευματινές ώρες, κατόπιν αιτήματος της Πολιτικής Προστασίας και σύμφωνα με τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προχωρά σε κατάργηση των παρακάτω δρομολογίων, προληπτικά, για την προστασία των επιβατών και του προσωπικού της:

Αμαξοστοιχία ΙC 55, Θεσσαλονίκη – Αθήνα (αναχώρηση 12:15)

Αμαξοστοιχία IC 54, Αθήνα – Θεσσαλονίκη (αναχώρηση 12:20)

Προαστιακός 1546, Αθήνα – Χαλκίδα (αναχώρηση 12:51)

Προαστιακός 1547, Χαλκίδα- Αθήνα (αναχώρηση 12:25)

Αναλόγως της εξέλιξης του φαινομένου, θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση για τυχόν επιπλέον μεταβολές στα δρομολόγια.

Πρόγνωση για Κυριακή

Στη Μαγνησία, Εύβοια, τΣποράδες, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το πρωί θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές, ενώ θα συνεχιστούν κατά τόπους στην Κρήτη, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά από βόρειες με την ίδια ένταση και στο νότιο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ, όμως γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα κεντρικά και τα βόρεια τους 06 με 08 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 09 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, με ενδεικτικές τιμές ελάχιστης θερμοκρασίας, στα κεντρικά και τα βόρεια -07 (μείον 7) με -04 (μείον 4) βαθμούς και στα βορειοδυτικά -12 (μείον 12) βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΑΠΕ, meteo.gr

Διαφήμιση