Αρχική Ειδήσεις O πρωθυπουργός ανακοινώνει μέτρα κατά της ακρίβειας LIVE

O πρωθυπουργός ανακοινώνει μέτρα κατά της ακρίβειας LIVE

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ευάλωτοι οι τρεις άξονες του πακέτου κατά της ακρίβειας

0
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΘ
Ομιλία του Πρωθυπουργού κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020. (EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Διαφήμιση

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται σε λίγη ώρα να ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν στο πακέτο στήριξης απέναντι στο κύμα ακρίβειας.

Το πρωί της Πέμπτης, από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριών, οι αρμόδιοι υπουργοί θα εξειδικεύσουν τα μέτρα. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους Υπουργούς: Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη.

Τρεις άξονες

Η φιλοσοφία του πακέτου στήριξης της κυβέρνησης θα βασίζεται, κατά πληροφορίες, στο τρίπτυχο «νοικοκυριά – επιχειρήσεις – ευάλωτοι πολίτες», προκειμένου οι ελαφρύνσεις να γίνουν αισθητές σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Παρότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επέτεινε το ενεργειακό πρόβλημα, εκτοξεύοντας ακόμη περισσότερο το ενεργειακό κόστος, η κυβερνητική στόχευση εδράζεται σε μια ολιστική προσέγγιση, η οποία να καταλήγει άμεσα προς τον πολίτη, χωρίς να μεσολαβούν προμηθευτές ή άλλοι κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έκανε λόγο για τρείς άξονες αναφορικά με τον προσανατολισμό των νέων μέτρων στήριξης, μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΪ. «Οι παρεμβάσεις θα είναι σε τρία επίπεδα. Θα υπάρχει ενίσχυση – άλλωστε το έχει προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός – που θα αφορά κυρίως συμπολίτες μας που είναι πιο αδύναμοι οικονομικά. Θα δούμε πού θα φτάσει και μέχρι ποιους θα αφορά» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. «Υπάρχει η δεύτερη κατηγορία, που είναι οριζόντια και αφορά την ενίσχυση σε όλουςτους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, η οποία συνεχίζεται και θα ενισχυθεί. Θα είναι οριζόντια. Θα αφορά τους πάντες. Θα αφορά νοικοκυριά, θα αφορά επιχειρήσεις, θα αφορά αγρότες» σημείωσε ο κ. Οικονόμου, ενώ «η τρίτη παρέμβαση, αφορά στα καύσιμα που χωρίς πολύπλοκες και πολύ δύσκολες διαδικασίες, θα πληρώνουμε, τιμή μικρότερη από αυτή που αναγράφεται στην αντλία, όχι οριζόντια, όχι όλοι, αλλά πάντως πολλοί. Χωρίς αμφιβολία θα αφορά περισσότερους», κατέληξε.

Διαφήμιση