Αρχική Special Topics Eurocities: Η διπλωματία των πόλεων «σφυροκοπά» την φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία

Eurocities: Η διπλωματία των πόλεων «σφυροκοπά» την φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία

Η Ουκρανική φρίκη ενώνει πλήθος πόλεων και πολιτών σε μία κοινή στιγμή αλληλεγγύης, με την διοργάνωση πανευρωπαϊκών ειρηνευτικών διαδηλώσεων ακόμα και μέσω διαδικτύου.

0
eurocities
Διαφήμιση

Σε κοινή στιγμή αλληλεγγύης για την Ουκρανία με την διοργάνωση πανευρωπαϊκών ειρηνευτικών διαδηλώσεων στις 12 Μαρτίου μπροστά από τα κατά τόπους δημαρχεία, κάλεσε σήμερα το πανευρωπαϊκό δίκτυο Eurocities, στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 200 πόλεις σε 38 χώρες της Ευρώπης.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ήδη η Μπολόνια, η Μπράγκα, η Φλωρεντία, το Μιλάνο, η Μασσαλία, η Νίκαια, το Ρότερνταμ, και η Ρώμη. «Κάθε πόλη πρέπει να επιλέξει την ώρα που της ταιριάζει καλύτερα», δήλωσε ο Ιταλός δήμαρχος της Φλωρεντίας και πρόεδρος της Eurocities Ντάριο Ναρντέλλα.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να διασφαλιστεί από τις συμμετέχουσες πόλεις «ότι με τον δικό μας τρόπο θα κρατήσουμε τα σύνορα ανοιχτά, ότι υπερασπιζόμαστε τις αρχές της δημοκρατίας και θα επιδείξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τη δέσμευσή μας προς τους συμπολίτες μας Ευρωπαίους»,

Απευθυνόμενος στα μέλη του Eurocities τόνισε πως στόχος της πρωτοβουλίας είναι να υπάρξει καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών ενεργειών εναντίον των πόλεων-μελών στο Χάρκοβο, το Κίεβο, το Λβιβ και την Οδησσό καθώς «τώρα περισσότερο από ποτέ, ελπίζουμε ότι οι διπλωματικές προσπάθειες μπορούν να βάλουν τέλος σε αυτές τις επιθέσεις και να ανακουφίσουν τα ήδη εμφανή δεινά όλων των ανθρώπων στην Ουκρανία».

 

«Η διπλωματία των πόλεων σπάει τα σύνορα»

Ο πρόεδρος της Eurocities Ντάριο Ναρντέλλα τόνισε επίσης πως «η διπλωματία των πόλεων σπάει τα σύνορα. Μέσω δικτύων όπως το Eurocities, και μέσω των αδελφοποιήσεων πόλεων μας, έχουμε χτίσει ισχυρές σχέσεις. Γνωριζόμαστε και εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Έχουμε σεβασμό. Όταν προσφέρουμε αλληλεγγύη, είναι γνήσια και εγκάρδια».

Στόχος του δικτύου Eurocities είναι να κάνει τις πόλεις μέρη, όπου όλοι μπορούν να απολαμβάνουν καλή ποιότητα ζωής, να μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια, να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές και χωρίς αποκλεισμούς δημόσιες υπηρεσίες και να επωφελούνται από ένα υγιές περιβάλλον. Το δίκτυο περιλαμβάνει περισσότερες από τις 200 μεγαλύτερες ευρωπαϊκες πόλεις, οι οποίες μαζί αντιπροσωπεύουν περίπου 130 εκατομμύρια ανθρώπους σε 38 χώρες.

Το κάλεσμα του δίκτυου των πόλεων μπορεί να γίνει στη διεύθυνση https://eurocities.eu/ ή ακολουθώντας τους λογαριασμούς Twitter, Instagram, Facebook και LinkedIn, ενώ το hashtag για την εκδήλωση είναι #CitiesWithUkraine.

Κάλεσμα αλληλεγγύης και από τους Ουκρανούς

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχει απευθύνει ανοικτή πρόσκληση ένωσης δυνάμεων με τους μαχόμενους για την ελευθερία τους Ουρκρανούς, παρακαλώντας για την αναδημοσίευσή της.

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΩΝ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!

  • Εάν η υπηκοότητα σου είναι άλλη από την Ουκρανική, αλλά στέκεσαι με την Ουκρανία εναντίον της Ρωσικής εισβολής
  • Αν η προσευχή δεν είναι αρκετή για σένα
  • Εάν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στους αγώνες για την ευρωπαϊκή ελευθερία και τη δημοκρατία
  • Εάν έχεις εμπειρία μάχης ή θέλεις να την αποκτήσεις στο πλευρό των γενναίων  Ουκρανών μαχητών

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ!
ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΛΕΓΕΟΝ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ!

 Αναλυτική καθοδήγηση

  • Παρέχεται πλήρης υποστήριξη
  • Ακυρώνεται η απαίτηση βίζας (Προσωρινή: Από 1η Μαρ μέχρι τη λήξη του στρατιωτικού νόμου, Προεδρικό Διάταγμα αριθ. 82/2022)
  •  Η ζωτική εμπειρία είναι εγγυημένη!
  • Μην χάνετε την ευκαιρία να είστε μέρος των πιο γενναίων Ενόπλων Δυνάμεων!
  • Εάν χρειάζεστε υποστήριξη, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΛΕΓΕΟΝ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!

FM8AcZYXoAk6Myk

Νωρίς το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου 2022 η Ρωσία ξεκίνησε νέο στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό ήταν αδικαιολόγητη και κυνική εισβολή.
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν πολύ χυδαίες τακτικές, παραβιάζοντας όλους τους κανόνες του πολέμου και διαπράττοντας παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Οι θάνατοι πολιτών από ρωσικούς πυραύλους και πυροβολικό κορυφώνονται ενώ υπάρχουν εκατοντάδες κατεστραμμένα σπίτια. Αυτά είναι τα βασικά επιχειρήματα για όλο τον κόσμο για να σταματήσει η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία.
Όλοι στον κόσμο έχουν ήδη παρατηρήσει το θάρρος των Ουκρανών να υπερασπιστούν όχι
μόνο η Μητέρα Πατρίδα τους, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη και οι δημοκρατικές της αξίες.

Ωστόσο, αυτός ο πόλεμος δεν είναι μόνο εναντίον της Ουκρανίας. Αυτός ο πόλεμος είναι εναντίον της Ευρώπης, της δημοκρατίας, του βασικού δικαιώματος του ανθρώπου για ειρηνική συνύπαρξη.
Έτσι, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, απευθύνθηκε σε όλους τους πολίτες και τις φιλικές προς την Ουκρανία χώρες της Ουκρανίας, να έρθουν στην Ουκρανία και να πολεμήσουμε μαζί για και να κερδίσουμε τους Ρώσους εισβολείς.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βήμα 1. Επικοινωνήστε με την Πρεσβεία της Ουκρανίας στη χώρα σας για να κάνετε αίτηση ένταξης στη Διεθνή Λεγεώνα Εδαφικών Αμυντικών Δυνάμεων της Ουκρανίας
Βήμα 2. Προσδιορίστε ποια έγγραφα και ρούχα (στολή) ή εξοπλισμός είναι απαραίτητα ή
προτείνεται.
Βήμα 3. Αποστείλετε στην Πρεσβεία έγγραφα για συνέντευξη.
Βήμα 4. Κάντε γραπτή αίτηση για να ενταχθείτε με σύμβαση σε εθελοντική βάση
Βήμα 5. Λάβετε οδηγίες για το πώς να φτάσετε στην Ουκρανία, απαραίτητα έγγραφα και
εξοπλισμός.
Βήμα 6. Άφιξη στην Ουκρανία μέσω συγκεκριμένης διαδρομής.
Βήμα 7. Κατά την άφιξη στην Ουκρανία στο σημείο παραλαβής, υπογράψτε συμβόλαιο  μαζί με στρατιώτες από άλλες χώρες και Ουκρανούς στρατιώτες.

Διαφήμιση