Αρχική Special Topics - 2 Εθελοντική δενδροφύτευση από τους ανθρώπους της ΜΕΒΓΑΛ

Εθελοντική δενδροφύτευση από τους ανθρώπους της ΜΕΒΓΑΛ

Εθελοντική δενδροφύτευση, από ΜΕΒΓΑΛ στον Δήμο Χαλκηδόνας με τη συμμετοχή πάνω από 300 εθελοντών, εργαζόμενων, κατοίκων της περιοχής και μαθητών

 

0
mevgal
Διαφήμιση

Τα δέντρα, η ανάσα της γης! Με αυτή την παραδοχή οι άνθρωποι της ΜΕΒΓΑΛ έδωσαν για μία ακόμη φορά το παρόν και συμμετείχαν σε μία ακόμη περιβαλλοντική δράση. Στόχος τους αυτή τη φορά ήταν η αισθητική και περιβαλλοντικά αναβάθμιση της περιοχής όπου εδρεύει η εταιρεία τους.

Εθελοντική δεντροφύτευση

‘Ετσι, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 διοργανώθηκε εθελοντική δενδροφύτευση, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκηδόνας και τον Όμιλο Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Η δενδροφύτευση κάλυψε έκταση 15 στρεμμάτων στην είσοδο της περιοχής Χαλκηδόνας, με πλατάνια, κουτσουπιές και δαμασκηνιές, υπό την επιστημονική επίβλεψη του καθηγητή κ. Ζάγκα Θεοχάρη της Σχολής Δασοπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

και εκπαιδευτικός χαρακτήρας

Η διοργάνωση είχε και εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τους μικρούς σε ηλικία συμμετέχοντες, καθώς ο Γεωπόνος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων, Νικόλαος Θυμάκης, ενημέρωσε τα παιδιά με διαδραστικό τρόπο για τη σημασία της δενδροφύτευσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

mevg

Μάλιστα, τα παιδιά υιοθέτησαν συμβολικά τα δέντρα που φύτεψαν στολίζοντάς τα με λευκές κορδέλες που έγραφαν τα ονόματά τους.

300 εθελοντές

Στη δράση συμμετείχαν περισσότεροι από 300 εθελοντές, εργαζόμενοι, κάτοικοι της περιοχής και μαθητές σχολείων.

mvgalΟ Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Χατζάκος τόνισε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συμμετοχή της εταιρείας στη φύτευση 15 στρεμμάτων στον Δήμο Χαλκηδόνας. Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων μας που παρευρέθηκαν με τις οικογένειες τους δείχνει με έμπρακτο τρόπο την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και αντανακλά τις εταιρικές μας αξίες για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Ευελπιστούμε και σε άλλες ανάλογες εκδηλώσεις σύντομα, συμπληρώνοντας διαρκώς την επιτυχή παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι προηγούμενες εθελοντικές μας δράσεις για το περιβάλλον».

Διαβάστε επίσης:  Οι επιπτώσεις στον πλανήτη από την αύξηση κατοικίδιων
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Συνεχίζεται η αύξηση των νέων μολύνσεων
Επόμενο άρθρο#JobDay 45+ ετών: Την Πέμπτη 31/3 οι συνεντεύξεις από εταιρείες