Αρχική Βίντεο Μπέρνι Σάντερς: Τί θα έλεγαν οι ΗΠΑ αν Μεξικό ή Κούβα ήθελαν...

Μπέρνι Σάντερς: Τί θα έλεγαν οι ΗΠΑ αν Μεξικό ή Κούβα ήθελαν να ενταχθούν σε αντίθετη στρατιωτική συμμαχία;

«Οι ΗΠΑ πρέπει να κινηθούν ώστε να επιτευχθεί μία ρεαλιστική και αμοιβαία αποδεκτή λύση. Μία λύση αποδεκτή από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τους   ευρωπαίους  συμμάχους μας» σημείωσε ο Σάντερς

0
sanders
Διαφήμιση

Ο γερουσιαστής Bernie Sanders μιλώντας στη Γερουσία στα τέλη της περασμένης βδομάδας τόνισε ότι αν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ανέντιμος και διεφθαρμένος, έχει έννομο συμφέρον για την ασφάλεια στις γειτονικές χώρες.

Είπε ότι η Ρωσία δεν έπρεπε να εισβάλει στην Ουκρανία, αλλά σημείωσε ότι σύμφωνα με το Δόγμα Μονρό, οι ΗΠΑ διεκδικούν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν σε ζητήματα σε χώρες του δυτικού ημισφαιρίου και έχουν ανατρέψει κυβερνήσεις σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Είπε ότι οι ΗΠΑ ήταν στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου το 1963 επειδή η Σοβιετική Ένωση έβαλε πυρηνικά όπλα στην Κούβα και η Ρωσία ομοίως δεν θέλει οι αντίπαλοι της να έχουν στρατιωτικό εξοπλισμό κοντά στα σύνορά της

Ο Γερουσιαστής Ντικ Ντάρμπιν(D-IL) απάντησε, λέγοντας ότι συμφωνεί με την κριτική του γερουσιαστή Σάντερς για προηγούμενες στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ. Αλλά είπε ότι εάν οι ΗΠΑ αναγνωρίσουν μια ρωσική σφαίρα επιρροής, αυτό θα ήταν ένα πράσινο φως για τη Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, οι γερουσιαστές συμμετείχαν σε μια συζήτηση σχετικά με το εάν η Ρωσία έχει νόμιμα συμφέροντα ασφάλειας στην Ουκρανία.

Έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση του γερουσιαστή, όπως και το κλείσιμό της  καθώς όπως υπογράμμισε «οι ΗΠΑ πρέπει να κινηθούν ώστε να επιτευχθεί μία ρεαλιστική και αμοιβαία αποδεκτή λύση. Μία λύση αποδεκτή από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τους ευρωπαίους συμμάχους μας».

«Αυτή η προσέγγιση δεν επιδεικνύει ούτε αδυναμία ούτε συμβιβασμό, η λύση χωρίς πόλεμο επιδεικνύει δύναμη και είναι αυτό που πρέπει να γίνεται» κατέληξε με έμφαση ο Γερουσιαστής.

Νωρίτερα είχε θέσει το ερώτημα «Υπάρχει κάποιος που πιστεύει πραγματικά ότι οι ΗΠΑ δε θα έλεγαν τίποτα, αν για παράδειγμα το Μεξικό, η Κούβα ή κάποια χώρα στην Κεντρική ή Λατινική Αμερική, ήθελε να συστρατευθεί στη στρατιωτική συμμαχία που είναι αντίπαλη στις ΗΠΑ;

«Πιστεύετε ότι τα μέλη του κογκρέσου θα σηκώνονταν και θα λέγανε, λοιπόν το Μεξικό είναι μία ανεξάρτητη χώρα, έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει;» διερωτήθηκε με νόημα ο Μπέρνι Σάντερς και συμπλήρωσε με νόημα «έχω πολλές αμφιβολίες γι’ αυτό».

Δείτε την τοποθέτηση του γερουσιαστή με ελληνικούς υπότιτλους:

https://www.youtube.com/watch?v=P8pF1ev6-1k&t=328s

Ο υποτιτλισμός από το ΙNDEPENDENT NEWS

κι εδώ για περισσότερα από τη Γερουσία

Διαφήμιση