Αρχική Special Topics Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα απαντούσαν αναλογικά σε τυχόν χρήση χημικών από Ρωσία

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα απαντούσαν αναλογικά σε τυχόν χρήση χημικών από Ρωσία

Oι ΗΠΑ θα απαντούσαν εάν ο Ρώσος ηγέτης χρησιμοποιούσε χημικά, αλλά «η φύση της απάντησης θα εξαρτηθεί από τη φύση της χρήσης» σημείωσε ο Μπάιντεν

0
biden
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με απάντηση σε τυχόν χρήση χημικών από τη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία και σαφές μήνυμα προς την Κίνα απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη συνάντηση των ηγετών της G7 στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς για την απειλή χρήσης χημικών όπλων, ο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ θα απαντούσαν εάν ο Ρώσος ηγέτης τα χρησιμοποιούσε, αλλά «η φύση της απάντησης θα εξαρτηθεί από τη φύση της χρήσης».

Η Κίνα αντιλαμβάνεται τις συνέπειες

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συνομιλία του με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, την περασμένη Παρασκευή, ο Μπάιντεν είπε: Του το ξεκαθάρισα (Σι). Δεν απείλησα, αλλά του το κατέστησα σαφές για να βεβαιωθώ ότι κατανοούσε τις συνέπειες του να βοηθήσει τη Ρωσία .

Ο Μπάιντεν λέει ότι «επισήμανε τον αριθμό των αμερικανικών και ξένων εταιρειών που εγκατέλειψαν τη Ρωσία ως συνέπεια της βάρβαρης συμπεριφοράς της».

«Επέδειξα ότι (ο Σι) θα έθετε τον εαυτό του σε σημαντικό κίνδυνο», λέει ο Μπάιντεν.

Νομίζω ότι η Κίνα κατανοεί ότι το οικονομικό της μέλλον είναι πολύ πιο στενά συνδεδεμένα με τη Δύση παρά με τη Ρωσία.Οπότε ελπίζω να μην εμπλακεί.

Στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια

Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να παράσχουν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία και περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια στα εκατομμύρια Ουκρανούς που επλήγησαν από τον πόλεμο, σημείωσε ο Μπάιντεν.

Το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι είναι ενωμένοι στην υποστήριξη της Ουκρανίας με στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια, είπε, καθώς και στην επιβολή «του πιο σημαντικού καθεστώτος οικονομικών κυρώσεων που έγινε ποτέ» για να «σακατέψει» την οικονομία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συμμαχία του ΝΑΤΟ δεν ήταν ποτέ πιο ενωμένη από ό,τι είναι σήμερα, λέει ο Μπάιντεν, τονίζοντας πως ο Πούτιν παίρνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που σχεδίαζε να έχει ως συνέπεια της επέμβασης στην Ουκρανία .

Εκτός G-20 θέλει τη Ρωσία

Επίσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να απομακρυνθεί από την Ομάδα των Είκοσι (G20) μεγάλων οικονομιών και το θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με τους παγκόσμιους ηγέτες στις Βρυξέλλες νωρίτερα την Πέμπτη.

«Η απάντησή μου είναι ναι, εξαρτάται από το G20», είπε ο Μπάιντεν, όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία πρέπει να απομακρυνθεί από την ομάδα.

ΝΑΤΟ συμφωνία για ενίσχυση ανατολικής άμυνας

ecozen.gr Με πληροφορίες από Reuters, theGuardian

Διαφήμιση