Αρχική Ειδήσεις Παράταση ενός μήνα για την εγκατάσταση νέων σταθμών ΑΠΕ

Παράταση ενός μήνα για την εγκατάσταση νέων σταθμών ΑΠΕ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προωθεί επίσης ρύθμιση για την παράταση των Τιμών Αναφοράς των σταθμών ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, οι οποίες έχουν ισχύ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

0
ape appolinary kalashnikova unsplash
Appolinary Kalashnikova / Unsplash
Διαφήμιση

Με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρατείνεται κατά ένα μήνα η υποχρέωση προσκόμισης ολοκληρωμένου φακέλου για την Υλοποίηση της Σύµβασης Σύνδεσης και Ηλέκτρισης των Εγκαταστάσεων ΑΠΕ και Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας.

Προσφορές Σύνδεσης για σταθμούς ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ

Αιτήσεις για χορήγηση προσφοράς σύνδεσης σε αδειοδοτούμενους σταθμούς ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ ισχύος από 8 MW και άνω, υποβάλλονται στη Διεύθυνση Στρατηγικής & Σχεδιασμού Ανάπτυξης Συστήματος ( Δυρραχίου 89 & Κηφισού, 104 43 Αθήνα), με συνυποβολή όλων των προβλεπόμενων εγγράφων και δικαιολογητικών.

sythina

Συγκεκριμένα, με την ανανέωση της προθεσμίας έκδοσης της Οριστικής Προσφοράς Σύνδεσης, ο Παραγωγός οφείλει να υποβάλλει Εγγυητική Επιστολή Τραπέζης ή άλλου πιστωτικού ιδρύματος, Εγγυητικής Επιστολής Βεβαίωσης Παραγωγού, από τους κατόχους αδειών παραγωγής σταθμών ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, Βεβαιώσεων Παραγωγού και Βεβαιώσεων Ειδικών Έργων, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει στον αρμόδιο Διαχειριστή πλήρες αίτημα για χορήγηση οριστικής προσφοράς σύνδεσης.

Με την ίδια ρύθμιση εισάγεται πρόβλεψη για τον τρόπο διαπίστωσης από τον αρμόδιο Διαχειριστή της πληρότητας ή μη των οικείων αιτημάτων για χορήγηση οριστικής προσφοράς σύνδεσης.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προωθεί επίσης ρύθμιση για την παράταση των υφιστάμενων Τιμών Αναφοράς των σταθμών ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, οι οποίες είχαν ισχύ μέχρι την 28.02.2022.

 

Διαφήμιση